dimarts, 11 de desembre del 2007

ELS CONDUCTORS/ES D’AUTOBUSOS DE TMB US DEMANEN LA VOSTRA COMPRENSIÓ I SOLIDARITAT


Els conductors d'autobusos de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) hem llançat una campanya per a exposar la situació laboral en la que ens trobem:

-Treballem 6 dies a la setmana.

-Descansem solament 5 dies al mes.

-Comencem i acabem la nostra jornada diaria en dos llocs diferents.

-Els conductors suplents coneixen el seu horari i linea amb un dia d’antelació.

Aquestes condicions laborals tenen diverses conseqüències:

-No ens permet conciliar la vida familiar amb el treball.

-Afecta a la seguretat dels usuaris i a la qualitat del servei.

-Ens causa greus problemes de salut (estrés, depressions, ansietat, etc.)

Hem intentat iniciar converses amb l'empresa i l'Ajuntament per intentar millorar la nostra situació, però no han volgut escoltar-nos.

Davant d’això, vam iniciar un procés de mobilitzacions amb l'objectiu de poder descansar 2 DIES PER SETMANA, lluita que començar el dia 21/11 amb una aturada de 5 hores, una assemblea i una manifestació pel centre de Barcelona secundada de forma massiva per tots els conductors i les conductores.

Com que l’empresa i l’Ajuntament continua, a dia d’avui, amb la mateixa postura negativa cap a les nostres demandes, els conductors i conductores d’autobusos de TMB hem realitzat la convocatòria de vaga per els dies: 21, 22, 23, 24 de desembre de 2007 i 2, 3, 4 de gener de 2008.

Sol·licitem el suport a la nostra lluita per que creiem que com treballadors tenim dret a un descans digne, que contribuirà també, a la millora del transport públic.

Comité de Descansos