dilluns, 7 d’abril del 2008

Els treballadors de Parcs i Jardins surten novament al carrer



El comitè d'empresa dels treballadors de l'Institut de Parcs i Jardins de Barcelona, i les seccions sindicals de CCOO, USOC, CGT i UGT, tornen a mobilitzar-se per exigir que s'acompleixi el que es va acordar en el conveni col·lectiu i contra el 'procés de privatització' del servei. José Ruiz, president del comitè d'empresa, ha assenyalat que un any després de signar el conveni, s'ha comprovat que l'Ajuntament de Barcelona contracta empreses privades per fer el manteniment de les zones verdes de la ciutat. Un total de 950 persones treballen actualment per Parcs i Jardins, i una quinzena d'ells han protestat aquest diumenge al migdia en la inauguració del nou Parc Central del Poblenou.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El Parc Central del Poblenou, rebatejat a última hora amb el menys pompós nom de parc del Centre, es va inaugurar aquest cap de setmana entre polèmiques veïnals pels seus defectes d'ús. Les principals critiques a un projecte de l'arquitecte Jean Nouvel que ha costat 20 milions d'euros són la divisió del parc en quatre trossos en creuar-lo els carrers Espronceda i Cristòbal de Moura; el seu tancament perimetral per un mur de formigó; l'adulteració del projecte veïnal de "pou del món", i el difícil manteniment i costós rec d'un espai que es vol frondós en clima mediterrani i època de sequera. Però és que les crítiques escoltades entre les 30.000 persones que van passar pel parc el dia de la inauguració eren fins i tot més elementals: les gaudinianes portes d'accés són petites i van provocar col·lapsos; no hi ha bancs i les poques cadires de disseny són insuficients, fins al punt de que la gent s'asseia als també de disseny llums de bola; i les zones de joc infantil són clarament insuficients i mancades d'elements de tan poc disseny però d'utilitat tan elemental com tobogans o gronxadors.

el carrer.cat

Anònim ha dit...

Nouvel ?
Jean Nouvel paisatgista ?

Podrà ser un arquitecte genial però no pas funcional per més premi Priztker que li hagin donat. Un exemple n’és la torre Agbar, edifici-escultura on costa encabir oficines per la seva supositorietat.
Ara, davant la imminent inauguració del Parc Central del Poble Nou de Barcelona, els d’esquerres - i ecologistes de debò - que li van encarregar l’obra estaran pletòrics.
De fet es tracta d’un nyap considerable i en són tan responsables de l’entabanada com el mateix Nouvel. Aquest francès serà recordat per ser el pare de la moderna arboricultura “guantanamera” : 55.000 m2 d’arbres amb camisa de força, emmanillats per triplicat i doblement asprats esperen sobreviure en un camp d’internament tan insostenible com regar amb eau deVichy. (Per cert d’on ve l’aigua per a regar aquest parc ¡?)

Arbres que pretenen ser una millora ambiental a la francesa i en realitat conformen un paisatge depriment : tots arrenglerats mutilats i pintats, de blanc immaculat dins d’un perímetre que sembla de seguretat. Quina angoixa, esperits sensibles abstenir-vos d’anar-hi !

És il•legal pintar un arbre així però si li demaneu a la Guàrdia Urbana, que té caserna al mateix parc, que passa amb això us diran que no tenen cap edició de les ordenances mediambientals de la ciutat...

Pintar un arbre és una pràctica ridícula, que compromet la vitalitat de l’arbre, ja prou fotuda en el cas dels desmais que mai seran viables en aquest emplaçament.
I això ho paguem tots - pintura inclosa - i volen que fem la claca i el badoc. Aquest és el foment de les clavades al ciutadà (fcc) i la professionalitat jardinera amb el qual ens obsequia periòdicament la municipalitat de Barcelona. Dpm Jean i on aniràs a fer caure pedra ara ?

Xavier Torras