dimecres, 30 d’abril del 2008

Manifestacions 1r de maig CGT Catalunya

només n'hi ha un camí
DIGNITAT I LLUITA

- Barcelona: Via Laietana/Plaça de l'Àngel, 11.30 h. (Metro Jaume I, línia 4)
- Girona: Rambla de la Llibertat, 11.30 h. (Manifestació alternativa i anticapitalista convocada per CGT i altres organitzacions) : Manifest-convocatòria)
- Lleida: Plaça del Treball, 12 h. ( Manifestació amb el lema "només n'hi ha un camí: dignitat i Lluita", convocada per CGT i altres organitzacions)
- Tarragona: Plaça Imperial Tarraco/Rambla Nova, 19 h. (Manifestació alternativa i anticapitalista convocada per CGT i altres organitzacions)

[ Més informació ]


Altres actes i manifestacions:

Manifestació per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista a Barcelona: a les 17.30 h., a plaça Universitat, Barcelona

(Convoquem: FEMEC-CGT, FL Sabadell CGT, FI Garraf CGT, FC Maresme CGT, Assemblea acomiadats SEAT, Comité de descansos de TMB, Col·lectiu de solidaritat amb la Revolució Zapatista, Xarxa de solidaritat contra els tancaments i la precarietat, Assemblea pel dret a l’habitatge, i altres organitzacions i col·lectius) Inclourà un bloc llibertari diferenciat. [ Més informació ] - Convocatòria de l' Assemblea d’acomiadats/des de SEAT per un 1r de Maig amb el reingrés dels acomiadats de SEAT: Convoquem a la manifestació de Barcelona per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista [ Més informació ]

Festa de celebració i agraïment dels conductors/es de TMB a tota la bona gent de Barcelona. Dijous 1r de Maig, a partir de les 20 hores a Cotxeres de Sants.

De 20h a 21h: Documentals i videos realitzats per gente solidària sobre tot el conflicte.De 21 a 23, festa/concert amb Vapor Nou Jazz Orquestra de Rubí. Hi haurà exposició de tot el material publicat i usat durant aquests mesos i, per suposat, una bona barra on pendre uns merescuts glops. Tothom és bevingut a la festa, menys directius, sindicalistes basura i esquirols! [ Més informació ]

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Barcelona: mil personas en la manifestación de CGT

La manifestación del 1º de Maig de la CGT en Barcelona ha comenzado a las 12 en Via Laietana/plaça del Angels , discurriendo por Plaça Sant Jaume, C/ Ferran, Rambles, Passeig Colom y acabando con un miting en las escaleras de la Oficina Principal de Correos en Via Laietana/Plaça Antonio Lopez.


Carlos Navarro (Relació amb els Mitjans de Comunicació de CGT- Barcelona). Fotos: Antonio Aranda y Miki (CGT Comunicación Baix Llobregat).
Jueves 1ro de mayo de 2008

A la misma han asistido unas 1.000 personas.

Se han coreado slogans invitando a la lucha y a no dar ni un paso atrás para no continuar perdiendo y contra las políticas neo-liberales y privatizadoras tanto del ayuntamiento y de la Generalitat como del Gobierno Central, todo ello amenizado por la orquesta Vapor Nou Jazz de Rubi que han estado tocando durante todo el recorrido subidos en un camión.

Los “Mossos d´Esquadra”, la guardia pretoriana del comunista Saura, han vuelto a hacer aparición en la manifestación de CGT, al igual que el año pasado, protegiendo el Gobierno Militar de Barcelona.

En el mitin final realizado en las escaleras de la Oficina Principal de Correos de Barcelona han participado miembros de algunas de las distintas luchas sindicales y sociales donde la CGT estamos implicados:

- uno de señalizaciones del metro que llevan varias jornadas de huelga.

- otro de Seguridad Social también en conflicto y que ya llevan realizadas 4 jornadas de huelga a nivel estatal.

- un miembro de la Plataforma en Defensa de Collserola.

- un trabajador de autobuses que ha hablado de la lucha que han llevado.

- un vecino del Barrio de la Barceloneta contra la especulación urbanística que están viviendo.

- El Secretario General de CGT- Baix Llobregat donde también estamos inmersos en diversas luchas en varias empresas.

- El Secretario General de CGT- Catalunya.

- y el Secretario General de CGT- Barcelona, Javier Zapata que ha cerrado el acto a las 14 horas.

En sus discursos todos han coincidido en que tanto laboralmente como socialmente hay que plantar cara y los objetivos a conseguir son: parar las desregularizaciones laborales, poner freno a la precariedad, fortalecer los servicios públicos y que sean útiles para los ciudadanos, poner freno a la especulación urbanística que destroza barrios en especial donde viven los trabajadores provocando que tengan que abandonar la zona donde han vivido durante muchos años, potenciar las zonas verdes que rodean la ciudad, etc.

El acto ha finalizado con el canto de “A las Barricadas”.

Los compañeros del Sindicato de Hostelería de Barcelona han preparado un pica-pica para los asistentes en los locales de CGT de Vía Laietana.

Anònim ha dit...

Massiva participació a la manifestació alternativa i anticapitalista del 1r de Maig a Barcelona

Sota el lema “La precarietat, l’atur i els baixos salaris: esclavitzen”, al voltant de 7.000 persones s’han manifestat pel centre de Barcelona, superant àmpliament la xifra de participants a la convocatòria del sindicalisme oficial del matí.

Al migdia s’ha fet un dinar solidari i de confraternització a la Rambla del Raval que ha estat força concorregut.

A la tarda la manifestació ha arrencat de la Plaça Universitat, o­n portaveus de diversos moviments i lluites (acomiadats de Seat, conductors de TMB, estudiants, treballadors immigrants, moviment feminista...) han explicat les seves reivindicacions i mobilitzacions, denúncies que han continuat al llarg del recorregut de la manifestació amb altres intervencions (contra els baixos salaris, la precarietat i les privatizacions...). Una delegació de sindicalistes catalans a Palestina, als quals se’ls ha impedit l’entrada a Gaza, han explicat en directe via telefònica com el sionisme ha reprimit a trets la manifestació del 1r de maig dels treballadors palestins.

La manifestació ha estat força combativa amb constants denúncies dels diversos col·lectius participants expressades en consignes com ara “feina fixa, no precarietat”, “govern d’entesa, govern d’empresa”, “papers per tothom”, “El Franki de Terrassa, el volem a casa”, “s’ha d’acabar la burocràcia sindical”... i apel·lacions a la mobilització, amb especial menció a l’exitosa lluita dels conductors i conductores de TMB (“tots els sectors, com els conductors”). Com a cloenda de la manifestació s’ha donat lectura a la Rambla del Raval del manifest unitari.

Molts dels manifestants s’han acostat després a la festa que els conductors i conductores de TMB de Barcelona havien organitzat a les Cotxeres de Sants per compartir l’èxit de la seva lluita pels dos dies de descans setmanal amb tothom que hi va mostrar la seva solidaritat.

La manifestació alternativa i anticapitalista d’enguany ha superat àmpliament la participació de l’any passat i ha mostrat que el sindicalisme de classe, combatiu i democràtic és capaç de superar, també en les manifestacions al carrer, el rutinari i desmobilitzador sindicalisme burocràtic i conciliador de CCOO i UGT.