dimarts, 26 d’agost del 2008

Els cucs de la gespa



Com cada estiu, ja ha arribat la plaga més temuda per les gespes: els cucs!

Sobretot a les comarques costaneres del nostre país, amb la humitat i la calor que fa aquests dies, arriben els cucs de la gespa.

És una plaga que es caracteritza per envair els espais de gespa dels jardins més ben cuidats i que en més bon estat es troben.

Els cucs no es veuen, ja que ataquen les arrels de la gespa i se les mengen. quan en percebem la seva presència cal actuar amb rapidesa, perquè és una plaga que en pocs dies pot deixar la gespa en tan mal estat que fins i tot sigui irrecuperable. Per altra banda, si s'actua en rapidesa és molt fàcil de combatre i la gespa és manté en perfecte estat.

Un dels símptomes més inequívocs és la presència de gran nombre d'avelles i d'ocells al jardí. Són un bon indicador que en el subsol hi ha cucs, encara que a simple vista no els veiem. Podem fer un forat poc profund a la gespa i si veiem algun cuc com els de la foto, és segur que el jardí està infectat.

En el cas que no haguem observat res estrany al jardí però veiem que en pocs dies la gespa agafa un to groc o marronós, que cada cop es veu més pobre, i que aquests símptomes són hamoganis a tota la superfície de gespa, també podem concloure que pateix un atac de cucs.

Cal doncs actuar ràpidament amb insecticida del sòl. Són productes d'aplicació molt senzilla, que cal escampar per la superfície de gespa fent passades caminant i intentant no deixar-se cap racó sense producte.

Si el jardí estava molt infectat, en poca estona veurem que els cucs surten a la superfície, i si l'atac és greu veurem que fa una reacció curiosa, sembla que la gespa bulli i és simplement l'aflorament que fan els cucs a la sufercíe abans de morir.

Extret de L'alzinar

Podeu trobar més informació d'aquesta plaga de la gespa i d'altres en aquest link