dissabte, 18 d’octubre del 2008

Els xiprers urbans superen l'atac de fongs i pugons

Salvats. Els xiprers de Barcelona estan superant el voraç atac de fongs i pugons que han sofert els últims mesos i ja comença a ser apreciable una lenta recuperació. Malgrat que el rastre de la malaltia que ha afectat els 4.000 exemplars que hi ha a la capital catalana encara és molt evident, ja que prevalen les branques seques amb una coloració entre bruna i rogenca pròpia de la lesió, els recents brots apareguts amb l'arribada de la tardor indiquen que l'acarnissament a què han estat sotmesos aquests arbres des de la primavera passada per àfids i paràsits no ha estat, com es temia, letal.
Encara que la salut d'aquestes cupressàcies està en perill des de ja fa uns quants anys a causa de factors climatològics i a un conjunt de malalties, aquesta temporada ha estat de les pitjors que es recorden, perquè a l'esperada plaga de fongs pròpia de la primavera s'hi va afegir l'aparició massiva de pugons de l'espècie Cinara cupressi, que van aprofitar la debilitat dels arbres per atacar-los amb més virulència.
No obstant, com va avançar a EL PERIÓDICO a l'agost el director de l'àrea de medi ambient de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, Xavier Hernández, tot i que l'efecte va ser espectacular, calia esperar fins a la tardor, que és quan broten, per determinar la magnitud dels danys. Els resultats, ja es pot dir ara, han estat positius. "No s'ha perdut cap arbre i de moment tots estan començant a brotar"


Llegir article