dissabte, 11 d’octubre del 2008

Les palmeres es recuperen del morrut


Vint-i-sis de les vint-i-nou palmeres del Parc de la Ciutadella que l'any passat van quedar afectades pel morrut roig i tractades amb endoteràpia han començat a rebrotar. I els tècnics de Parcs i Jardins creuen que se salvaran. També ha rebrotat una de les dues palmeres afectades del viver dels Tres Pins de Montjuïc i una altra al carrer Taulat, tocant a Diagonal Mar.

Barcelona i Badalona, amb tècniques quasi experimentals d'endoteràpia, aconsegueixen salvar palmeres que en altres llocs del país s'han de sacrificar.

Les primeres palmeres que es van tractar amb un pla molt experimental van ser dos exemplars de la part alta del viver dels Tres Pins. Una va morir i l'altra va rebrotar. Posteriorment, entre l'octubre i el desembre de l'any passat, es van esporgar al nivell de l'ull 29 palmeres del Parc de la Ciutadella. Aquesta esporgada tan radical es va fer per eliminar els cucs del morrut. Després, se'ls va aplicar un tractament d'endoteràpia i finalment els jardiners van embolicar el que quedava de la capçada dels arbres per protegir-los

Llegir article