dilluns, 17 de novembre del 2008

ACTE DE L’ASSEMBLEA D’AFILIADES I AFILIATS A LA CGT DEL 13 DE NOVEMBRE DE 2008.


ORDRE DEL DIA:

PLA D’IGUALTAT.

S’ha exposat la Llei del Pla de la Igualtat als nostres afiliats/des, dels canvis i de les millores que pot implicar en les seves diferents parts.

On no s’ha entès la millora, ha sigut en el punt dels percentatges per reservar un tan per cent fix de places a dones en properes ofertes públiques, promocions internes i cursos de formació interna.

No s’està d’acord en crear una discriminació per raó de gènere a un col·lectiu per mirar de resoldre desigualtats prèvies que res tenen a veure amb la situació actual. Creiem que per accedir a una plaça fixa, a una promoció interna i als cursos de formació interna, ha de ser per voluntat lliure i per mèrits propis sense condició de sexe. No es creu que sigui efectiu lluitar contra la desigualtat generant noves desigualtats, sinó amb transparència i claredat en tots els processos de selecció.

S’ha plantejat que aquesta desigualtat pot infringir la constitucionalitat, deixant que una persona de sexe femení pugui optar a un accés a la funció pública, una millora professional, o una formació tenint una nota inferior a un home que opti al mateix, o viceversa.

S’ha posat èmfasis en la necessitat de formació educacional dels diferents comandaments intermitjos, per tal de millorar i tractar que no es vulnerin els drets dels treballadors en aquelles situacions susceptibles de valoracions subjectives.

Les votacions han sigut les següents:

1.- Estem d’acord en la reserva del 50% de places per a dones i homes en les pròximes ofertes públiques, promocions internes i en cursos de formació interna?

Vots a favor = 0

Vots en contra = Unanimitat.

Abstencions = 0

2.- Estem d’acord en plantejar en una assemblea de treballadores i treballadors la possibilitat de portar a terme les discriminacions positives descrites?

Vots a favor = Unanimitat

Vots en contra = 0

Abstencions = 0

3.- Estem d’acord en fer la consulta jurídica per tal de veure si el Pla d’Igualtat que es vol portar a terme a l’Institut o la pròpia Llei d’Igualtat pot vulnerar la constitucionalitat?

Vots a favor = Unanimitat

Vots en contra = 0

Abstencions = 0

Salut i anarcosindicalisme

Sec. Gral. secció sindical de CGT a Parcs i Jardins

Carlos Bernal Lorente