dilluns, 8 de desembre del 2008

Comunicat de la CGT de Catalunya en suport a la lluita contra el Pla Bolonya i per la retirada dels expedients oberts a 27 estudiants de la UAB

Des de la CGT de Catalunya considerem que la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (comuntment conegut com Pla Bolonya) suposa un pas més en el procés de privatització de l’ensenyament, en aquest cas de les universitats. La reforma plantejada segueix, amb poques variacions, les recomanacions que fan organitzacions empresarials com ara el Círculo de Empresarios, que, en definitiva, comporten una baixada del nivell docent, un increment de les taxes (amb els màsters com a part final del cicle formatiu amb matrícules de més de 2000 €), un increment de les carreres "privades" i una major presència de l’empresa privada a l’hora de decidir les propostes docents que, ara més que mai, es sotmetran a les lleis del mercat.

El moviment d’ocupacions d’universitats i facultats és, lluny de les criminalitzacions rebudes, un exemple de defensa de la universitat pública i dels drets de la classe treballadora a l’accés a l’educació. La implantació dels nous plans d’estudi farà encara més difícil a la gent amb salaris baixos accedir a la universitat i incrementarà les desigualtats socials

Respecte als expedients oberts a 28 estudiants de la UAB demanem:

1- Al rector, o a qui el representi, que la seva decisió final sigui la de no aplicar una resolució d’uns expedients que mai s’haurien d’haver iniciat.

2- És urgent restablir i promoure el diàleg, sempre públic i obert i en qualsevol circumstància, present i futura, de manera que la societat pugui abordar i discutir la Implantació del Pla de Bolonya.

3- La Confederació General del Treball dóna a aquest tema amb la màxima importància i defensarem las justes reivindicacions dels estudiants i de les persones que recolcen el diàleg públic i obert.

Secretariat Permanent CGT Catalunya

6 de desembre de 2008