dimarts, 27 de gener del 2009

Nouvel dissenyarà nous jocs per a nens per al Parc del Poblenou


L'arquitecte Jean Nouvel, l'autor del Parc Central del Poblenou i també de la Torre Agbar, dissenyarà especialment per a aquest parc uns nous jocs infantils.

El parc es va inaugurar el 6 d'abril passat sense tobogans ni gronxadors i un col·lectiu de mares va denunciar aquesta mancança i va recollir signatures entre els usuaris i els veïns. Finalment, l'Ajuntament ha tramès la petició dels usuaris al prestigiós arquitecte, que ha accedit a dissenyar uns nous jocs específics per a aquest espai de lleure. Francesc Narváez, regidor del districte de Sant Martí, assegura que Nouvel ha acceptat de grat l'encàrrec. Però matisa que la instal·lació del nou mobiliari no serà imminent, "perquè no són mobles de catàleg i s'han de fer expressament". Confia que els nous jocs es puguin instal·lar l'estiu que ve.

Al parc, dividit per carrers en quatre espais diferents, hi ha taules de ping-pong i aranyes per escalar. I, a falta de tobogans, els nens més petits fan servir unes hamaques metàl·liques que fan pendent. El problema d'aquestes hamaques és que estan arran de terra en una zona poc drenada, on sempre hi ha bassals d'aigua.

A més de la falta de jocs infantils, la comissió de seguiment del parc, formada per les entitats veïnals de la zona, ha denunciat repetidament altres falles en el disseny, com ara el dèficit de cadires i que no hi hagi bancs; que la porta que dóna al carrer Pere IV sempre estigui tancada i interrompi el carril bici, i que no s'hagin previst zones d'esbarjo per a les persones discapacitades. Asseguren també que el manteniment del verd és irregular, però sobretot es queixen que mai s'hagi acabat el que es coneix com el Pou del Món, que hauria de connectar via internet la ciutat de Guayaquil amb Barcelona.

Per la seva banda, el regidor Narváez assegura que ja s'ha previst dues zones per les persones discapacitades; que s'instal·larà un motor per poder obrir la porta del carrer Pere IV i que el Pou del Món funcionarà al febrer.

Publicat en diari Avui