dilluns, 2 de març del 2009

Campanya de mobilitzacions de la CGT contra la crisi econòmica: fent camí cap a la Vaga General



Campanya de mobilitzacions de la CGT contra la crisi econòmica i els seus efectes negatius per a la classe treballadora: fent camí cap a la Vaga General

El dimarts 17 de febrer ha tingut lloc a Barcelona una reunió de treball amb participació de diverses federacions territorials i sectorials de la CGT de Catalunya, comptant també amb la presència de Jacinto Ceacero, secretari general de la CGT a nivell d’estat espanyol. En aquesta reunió, recollint propostes d’anteriors reunions de treball, s’ha començat a concretar un pla d’accions i mobilitzacions per als propers mesos, en el marc d’una dinàmica que estem desenvolupant en contacte amb altres organitzacions i moviments socials.

Dinàmica que en el dia a dia passa a Catalunya per les diverses mobilitzacions contra Expedients de Regulació d‘Ocupació, acomiadaments i tancaments d’empreses, i per la participació en la Campanya “Que la crisi la paguin els rics”, i que en els propers tres mesos inclourà un seguit de mobilitzacions territorials i sectorials descentralitzades, accions reivindicatives centrades en l’actuació de la banca i la patronal, i la convocatòria, possiblement en el mes de maig, d’una aturada o vaga general contra la crisi centrada, en principi, en les empreses i sectors més afectats per la crisi, els expedients i les reestructuracions, acompanyada d’un seguit de mobilitzacions durant la jornada.

Tot això en el camí de generar les condicions necessàries per a la convocatòria a la tardor d’una Vaga General d’àmbit laboral i social en tots els sectors, per aturar les polítiques del neoliberalisme i fer front a les greus conseqüències que la crisi generada per les entitats financeres i els especuladors, amb la complicitat dels governs, estan tenint per al conjunt de la societat: increment brutal de les xifres d’aturats, generalització de les reestructuracions i expedients de regulació, increment de la pobresa i de la incapacitat dels ciutadans i ciutadanes de fer front a les despeses qüotidianes, increment de la flexibilització i de la precarització de les condicions laborals, ajuts governamentals dirigits als causants de la crisi (banca, multinacionals, …) en lloc dels principals afectats per la crisi, …

RESOLUCIÓ DE LA REUNIÓ DE TREBALL D’ACCIÓ SINDICAL DE LA CGT DE CATALUNYA

Reunits representants de Federacions i de Sindicats presents en la reunió de treball d’Acció Sindical de la CGT de Catalunya a Barcelona el dia 17 de febrer de 2009, davant la situació laboral i social que la Crisi està suposant als treballadors de Catalunya i de l’estat espanyol, diem al conjunt de la Confederació:

• Que la CGT està donant els passos que li correspon i que els moviments socials esperen de la nostra organització.

• Que hem de fer un esforç des de la CGT, per a contactar amb els moviments veïnals que estan alçant la veu contra la situació i les mesures insuficients que emanen des del Govern.

• Que veiem la necessitat de treballar cap a una Vaga General i anar avançant en la seva realització amb mobilitzacions coordinades dels sectors i empreses en lluita afectades pels ERO i acomiadaments.

Urgeix fer una autocrítica constructiva, perquè cada vegada siguem més les persones i els ens implicats perquè les mobilitzacions vagin a més.

Desenvolupar la coordinació per a donar respostes amb mobilitzacions en les comarques, com pas previ a la realització de la Vaga General.

• Marcar-nos com objectiu prioritari aconseguir la implicació dels afiliats i delegats de CGT de les empreses afectades de forma especial per la crisi, els expedients, els tancaments, les reestructuracions, etc, en les dinàmiques de mobilització que desenvolupa l’organització.

• Davant les perspectives d’augment de l’atur i de l’esgotament del subsidi d’atur, preparar plataformes d’aturats per a la seva mobilització.

• Que dintre de la Campanya contra la Crisi, la CGT estem formant part d’ella, preparar la mobilització del dissabte 28 de Març i les accions que es vagin programant.

Donar suport les mobilitzacions del dia 8 de Març, dia de la dona treballadora, i informar de les accions que cada dia 25 realitza el moviment feminista en defensa del dret a l’avortament.

Desenvolupar un debat intern ampli, en les Federacions, Sindicats i Seccions Sindicals, per a aportar acords a la Plenària Extraordinària Confederal del pròxim dia 17 de Març que tindrà lloc a Barcelona.

• Animar a totes aquelles Federacions i Sindicats que per diverses causes no han pogut estar en la reunió de treball, a implicar-se en la campanya que la CGT estem realitzant contra la Crisi.

Salut i anarcosindicalisme.

SP-CGT Catalunya

Barcelona, 17 Febrer de 2009