dilluns, 23 de març del 2009

Comitè de Seguretat i Salut

El passat 12 de març varem assistir a una reunió extraordinària del Comitè de Seguretat i Salut Laboral. Es va presentar la avaluació de riscos psicosocials ISTAS21-CoPsoQ per la seva possible implantació en la nostra empresa.

La presentació la executava la Sra. Teresa Riera, membre de HIGIA i ISTAS.

Aquesta avaluació de riscos psicosocials pretèn detectar possibles problemes socials entre el conjunt dels grups de treball. Consisteix en un qüestionari anònim que inclou unes preguntes que s’han de respondre totes i en ordre. L’estudi no permet fer-ho en un grup reduït de gent ja que necessita un mínim de 12 persones per que sigui fiable, però es procuraria incloure varis grups de personal o brigades per la seva bona execució. Un cop avaluades les respostes detecta els punt d’inflexió que poden o podrien donar problemes socials als treballadors-res i és llavors quan s’han de solucionar per evitar trasbalsos a qualsevol treballador-a.

Seguidament van aprofitar per signar les Actes que estaven pendents de firmar i també van firmar la Planificació Preventiva del 2009 que és allò que tenen que anar assolint al llarg de l’any 2009 com pot ser en formació, manuals, procediments i protocols, l’evacuació de riscos, la gestió d’equips de protecció individual, en seguretat, en higiene industrial, en ergonomia i psicosociologia, vigilància de la salut i coordinació d’activitats empresarials