dimecres, 4 de març del 2009

L'Ajuntament es declara incompetent per fer la seva feina‏

NO A LA PRIVATITZACIÓ DEL SERVEI PÚBLIC

NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LES OFICINES D'ATENCIÓ AL PÚBLIC

NO A LA PRIVATITZACIÓ DE L'OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ DE LA PLAÇA SANT MIQUEL

L'Ajuntament vol treure el personal municipal que atén l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de la Plaça Sant Miquel per construir una nova oficina ocupant el lloc pel qual ara passa el carrer de la Font de Sant Miquel, fent servir 1,5 milions d'euros del fons d'inversió del Zapatero que en teoria és per a lluitar contra la crisi. Els funcionaris afectats hauran de triar entre anar-se a una altra OAC o tornar a un lloc base, i no sabem què passarà als interins de l'OAC de Sant Miquel ni als de les altres OAC que es puguin veure desplaçats pels funcionaris traslladats.

La gestió d'aquesta oficina la pensa cedir a l'empresa privada, que d'aquesta manera tindrà accés directe a molta informació sensible dels ciutadans i que haurà de donar un servei que fins ara s'està donant amb molta qualitat, qualificació i compromís per part de personal municipal.

Es tracta d'empreses que cobren a l'Ajuntament el mateix que l'Ajuntament pagaria directament a treballadors de plantilla i que paguen als seus treballadors menys de la meitat, oferint invariablement contractes de caràcter temporal, sense cap garantia social ni possibilitat d'exercir els seus drets, defugint qualsevol responsabilitat, etc.

Aquestes empreses no faran altra cosa que embutxacar-se 10,000 euros anuals de benefici per cada treballador que hagin de “subministrar” a l'Ajuntament per tal que l'Ajuntament el formi i el posi a treballar en les seves pròpies oficines i sota la seva supervisió.

Qui no tindrà cap benefici és el ciutadà, pel mal ús que això representa dels seus impostos i pel deteriorament del servei garantit per la constant rotació d'aquest personal contractat precàriament, que per aquesta mateixa raó mai podrà assolir el nivell d'experiència, formació i compromís amb la seva funció que tenen els actuals treballadors i treballadores municipals.

NO ÉS AIXÍ COM ES LLUITA CONTRA LA CRISI

PER UN SERVEI DIGNE AL CIUTADÀ, CONDICIONS DE TREBALL DIGNES PER ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL SERVEI PÚBLIC.

Més informació al nostre blog: http://www.cgtbarcelona.org/ssab

Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona