dissabte, 11 d’abril del 2009

Campanya CGT d’Objecció Fiscal a la despesa militar 2009


L’Objecció Fiscal a la Despesa Militar és la no disposició a col·laborar amb l’estat en les despeses relacionades amb el militarisme i les guerres, encara que aquestes siguin maquillades com “intervencions humanitàries”, “contra el terrorisme” etc, etc, desobeint activament en el moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF). Consisteix tècnicament en no pagar dels nostres impostos la part que es destinaria a despesa militar.

Fent OFGM mostrem el rebuig social que té la despesa militar en particular i el militarisme en general, al mateix temps que ens solidaritzem amb altres lluites que es donen en la nostra societat. Amb els diners desviats amb la OFGM, la CGT proposa donar suport econòmicament lluites concretes, caixes de resistència o projectes socials afins a l’organització. Amb aquests diners s’aconsegueix fer realitat projectes socials que no reben subvencions i que permeten seguir treballant per una societat més justa i equitativa.

PROJECTES 2009 de la CGT a nivell estatal

- PROJECTE 1: DESPENALITZACIÓ DEL TOP-MANTA JA

L’Associació de Sense Papers de Madrid i el Ferrocarril Clandestino duen endavant una campanya per la despenalització del top-manta que reclama la modificació de l’article 270 del Codi Penal, que castiga amb fins a dos anys de presó i multes desorbitants a qui intenta vendre cd i dvd pirates en el carrer. Es demana la fi d’aquesta persecució tan desproporcionada a qui intenta sobreviure venent, la posada en llibertat de totes les persones preses per aquest motiu i el cessament de totes les causes penals obertes.

Més informació: www.transfronterizo.net

CONCEPTE: OF TOPMANTA Nº de Compte: 2038 1847 90 3001842017.

- PROJECTE 2: BIBLIOTECA SOCIAL D’ASUNCIÓN (PARAGUAI)

La Biblioteca Social d’Asunción té per objecte el difondre els pensaments anarquista, antimilitarista, anarco-feminista i queer. Pensaments fins a avui exclosos i marginalitzats a Paraguai i països limítrofs. És un lloc de trobada, organització, investigació i informació, iniciat el 2007 amb moltes dificultats i en procés de consolidació i expansió. El suport econòmic és tant per al sosteniment econòmic com per al creixement de la biblioteca en els seus materials i instal·lacions (ordinadors, pagament d’Internet, papereria, llibres i publicacions, audiovisuals, etc).

CONCEPTE: OF ASUNCIÓN

Nº de Compte: 3082 1270 54 4120457025.

Organitzada per l’Agrupació pro biblioteca i centre social anarquista-feminista-antimilitarista-queer d’Asunción.

FORMES D’EMPLENAR LA DECLARACIÓ

L’Objecció Fiscal es concreta en el moment d’emplenar l’imprès que facilita l’Agència Tributària per a fer la Declaració de la Renda. El millor és fer la declaració de renda ordinària o simplificada i no la fulla de devolució ràpida. Es pot fer a mà, amb l’ajuda del programa informàtic de l’Agencia Tributaria. Et proposem la xifra simbòlica de 84,00 € en protesta pels 84 països empobrits pel deute extern, o bé qualsevol altra quantitat fixa des de 1 €.

Ingresses la quantitat de la teva objecció fiscal en el projecte que hagis triat (demana dos rebuts, un per a tu i altre per a incloure en la teva declaració). És convenient que adjuntis també una instància dirigida al Delegat/a de Hisenda (veure model a http://www.nodo50.org/objecionfiscal/) al·legant els motius de la teva Objecció a les despeses militars; en ella li comuniques el total dels diners desviats i el projecte social alternatiu que has escollit.

Emplenes els impresos de la declaració i a l’arribar a les deduccions generals, ratlla l’enunciat d’una de les caselles i afegeix “per objecció fiscal a les despeses militars” i la quantitat triada. Si utilitzes mitjans informàtics, pots incloure-la en algun dels apartats que la deducció de la quantitat global es fixa en tant “per cent”, o també incloure-la directament a mà.

I per a acabar ens envies les dades de la teva Objecció Fiscal (tipus de declaració, quantitat desviada i projecte escollit) a l’adreça: CGT  OF 2008, C/ Sagunto 15 1ª, 28010 Madrid, o al correu sp-a.social@cgt.es

RECORDA: encara que la declaració et surti a pagar, a retornar o de quota líquida zero, sempre et pots declarar persona objectora fiscal, reclamar els diners que dels teus impostos es destina a la despesa militar, i desviar-lo al projecte alternatiu.

Secretaria d’Acció Social Comitè Confederal CGT

www.cgt.org.es/spip.php?article1315

Si tens dubtes i per a més informació, consulta:

www.nodo50.org/tortuga/Campana-contra-el-Gasto-Militar

www.nodo50.org/objecionfiscal/

www.pangea.org/juspau/siof/equeeslof.htm

Llegir díptic