divendres, 24 d’abril del 2009

La FETAP de la CGT llança una campanya de recollida de signatures per a l’anul·lació i devolució del pla de pensions

La FETAP-CGT denuncia la mera existència d’un pla de pensions que va ser imposat a treballadores i treballadors de l’Administració General de l’Estat, i que des de la seva constitució en 2004 solament ha generat pèrdues, llevat de els seus gestors: BBVA, CCOO i UGT s’embutxaquen trimestralment gairebé 300.000 € per comissions ’de gestió del fons’. el BBVA s’embutxaca a més altres 83.000€ trimestrals per ser ’dipositaris’ del fons. UN NEGOCI RODÓ.

NINGÚ VOL EL PLA PRIVAT DE PENSIONS DE L’ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L’ESTAT!

- Perquè ataca al sistema públic de pensions que és l’únic capaç de garantir l’equitat, suficiència, universalitat i pervivència de l’estat del benestar, i a més resulta que som empleats públics.

- Perquè aquesta expropiació manifesta de part del nostre salari és una ruïna creixent (en 2008 la seva rendibilitat descendeix al -8,6%).

- Perquè alguns -BBVA, CCOO i UGT- s’han embutxacat 3.303.810 € en comissions (es diu aviat!) posant en dubte la seva independència.

- Perquè minora la base de cotització de qui estem afiliats a la seguretat social.

- Perquè els que opten per plans de pensions volen triar amb qui ho subscriuen.

Per aquests, i diversos motius més, des de CGT-CAT hem decidit iniciar una campanya de recollida de signatures que reflecteixin el rebuig gairebé unànime d’aquest "pla" de pensions.

FETAP-CGT

>>> Si aneu al Rojo y Negro Digital podeu accedir a un document que informa clarament del tema, amb xifres incloses i comentari de les mateixes: www.rojoynegro.info/2004/IMG/pdf/C_trimestre_04_2008.pdf