diumenge, 22 de novembre del 2009

Ja ha sortit el número 111 de la revista Catalunya

- Editorial: S’han enriquit com mai i volen que seguim pagant els i les de sempre

- Reportatge: La vida en negre. En un any, un milió de persones han passat al mercat laboral informal. Joves precaris: l’Estat espanyol es converteix en el viver europeu de becaris. Dependència: la competència per treballs de cures deteriora els drets laborals. Sense papers: la crisi llança mig milió de “sense papers” a la informalitat.

- Treball-economia: ERO a Nissan, Roca i Unipost, lluita a Autobusos TMB i Parcs i Jardins de Barcelona, El sector metal·lúrgic per una vaga general contra els empresaris i la dreta econòmica, Aturades estacions Adif, Trobada a Tarragona de treballadors del transport urbà, Autoritarisme a la UAB, Acomiadats ICMA i Kalise Menorquina, La injustícia social de l’Estat espanyol en xifres, L’atur a Catalunya, Assetjament a l’Hospital de Manacor, Desregulació horària en el Banc Santanderarticle d’opinió de Vicent Martínez.

- Tema del mes: Manifestació de CGT a Sant Boi el 30 d’octubre, contra la crisi econòmica, la corrupció política, l’atur i la precarietat.

- Entrevista central al periodista Raul Moreira: “La mobilització de la societat civil donarà lloc a les lleis”.

- Sense fronteres: La CNT-F davant la situació social a França, Campanya de la CGT per la llibertat de les preses i presos polítics mexicans, Crida a la lluita contra les corporacions transnacionals, Comunicat de CGT en suport a la lluita de Kraft Argentina.

- Social: Comunicat de CGT en defensa de les llibertats, Per la derogació de l’Ordenança de Civisme de Barcelona, Manifest SOS Laberint d’Horta, Crida a la mobilització pels drets de les persones immigrants, S’intensifica la campanya per la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas, Fa vint anys vam estar fregant la catàstrofe a Vandellòs, Pedro Álvarez, assassinat per un policia fa 17 anys, Manifestació estatal a Madrid el 14 de novembre en solidaritat amb la lluita del poble saharaui, articles d’opinió de Carlos Martini, Pep Cara i Toni Àlvarez.

- Dinamita de cervell: Horst Stowasser, in memoriam, Giordano Bruno: entre l’edat mitjana i la nova ciència, La influència d’Owen en el cooperativisme català, La revista "Libre Pensamiento" estrena web, Una mirada crítica des del cinema: Senders de glòria, Cicle de xerrades de memòria llibertària a Tarragona, recepta de cuina, llibres, revistes, pàgines web, articles d’opinió de Jordi Martí, Jaume Fortuño i Carlus Jové.

- Entrevista contraportada: Vidal Aragonès, advocat del Col·lectiu Ronda.

>>> Us podeu descarregar el Catalunya 111 al web: www.revistacatalunya.cat/cat111.pdf