diumenge, 22 de novembre del 2009

Trasplantament d'un lledoner gegant

EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona ha supervisat aquest migdia el trasplantament de l'arbre més gran que s'ha hagut de canviar d'ubicació a la ciutat. L'exemplar, un lledoner (Celtis autralis), té un tronc de quatre metres de perímetre i era a la carretera de Ribes, a Trinitat Vella. Ara, l'exemplar ha estat traslladat a la veïna plaça de Josep Andreu i Abelló.

Segons ha informat l'ajuntament, el complex trasplantament s'ha fet amb la tècnica denominada Tree Platform, que consisteix a excavar una gran superfície de terra amb un metre i mig de profunditat i aixecar l'arbre i la terra (60 tones de pes) amb una gran grua. El trasllat s'ha fet pel carrer en una góndola de grans dimensions.

El trasplantament ha estat efectuat per l'empresa adjudicatària de les obres de connexió de la carretera de Ribes amb l'avinguda de la Meridiana. Els pròxims dos anys l'arbre serà objecte d'especial atenció. Després, segons ha informat l'ajuntament, es preveu incloure'l en el catàleg d'arbres d'interès local.