divendres, 15 de gener del 2010

Manifestació el 28 de gener a Barcelona contra la trobada de Ministres de Treball de la Unió Europea


Per la mobilització anticapitalista durant la presidència espanyola de la UE

Des de l’1 de gener de 2010 l’Estat espanyol té la presidència de la Unió Europea (UE). El govern de Zapatero intentarà utilitzar-la com una operació de màrqueting per rellançar la seva presidència i seguir venent la farsa que la crisi s’ha acabat. La crisi actual del neoliberalisme no és una crisi conjuntural passatgera, és una veritable crisi sistèmica, econòmica i financera, social, ecològica i energètica, i alimentaria. No estem al final de la crisi i el més dur encara està per arribar.

Estem immersos en una Unió Europea antidemocràtica, marcada per la corrupció, en la qual la crisi l’està pagant la classe treballadora, amb un panorama de precarietat, salaris de misèria, atur, acomiadaments, dificultats per accedir a un habitatge digne i arribar a finals de mes, sent les dones, els joves i la població immigrant els més afectats.

El capitalisme depredador, causant d’una crisi ecològica global, destrueix el territori; la política agrària està al servei de les multinacionals; l’Europa dels estats empresona pobles; l’Europa del capital és també l’Europa de la guerra; la Unió Europea és un projecte neocolonial basat en una politica de rapinya dels recursos naturals dels pobles del sud i de d’explotació de la mà d’obra; la crisi i el malestar social acumulat provoca un increment les mesures repressives per part dels Estats de la UE i la retallada de llibertats democràtiques bàsiques.

Front aquesta situació, la mobilització social és imprescindible, basada en l’autoorganització dels sectors populars i la nostra presència al carrer. Perquè la crisi la deixem de pagar les i els treballadors, hem d’oposar-nos a les polítiques neoliberals, mobilitzant-nos per al repartiment de la riquesa, del treball (a la feina i a casa), per la defensa del mediambient, per la fi de qualsevol forma d’opressió i discriminació per raons de gènere, nacionalitat, etnia i opció sexual, i per la desmilitarització, la pau i la solidaritat amb els pobles de tot el món.

Els col.lectius, organitzacions i plataformes catalanes han fet una crida per a organitzar una resposta a l’Europa del capital, la crisi i la guerra, impulsar iniciatives de protesta durant aquests sis mesos, i organitzar-nos dia a dia i en tots els terrenys.

La primera mobilització convocada tindrà lloc durant la cimera que realitzaran a Barcelona del 27 al 30 de gener els Ministres de Treball de la Unió Europea, amb una manifestació convocada el dijous 28 de gener a Barcelona per la Campanya contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra sota el lema "Contra l’Europa de l’atur i la precarietat, repartim el treball i la riquesa", que sortirà a les 19 h. dels Jardinets de Gràcia (cruïlla Av. Diagonal / Passeig de Gràcia).

Prèviament, el dimecres 27 es convocaran mobilitzacions descentralitzades a diferents indrets de Catalunya.