dijous, 18 de febrer del 2010

Els drets humans al Sàhara Occidental al Col·legi d’Advocats de Barcelona



L’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Barcelona acollirà el cinefòrum: “Aminetau Haidar i el Sàhara Occidental: Dos reportatges i un debat”. L’acte ha estat organitzat per la Comissió de Defensa i la Comissió de Cooperació de l’Il·lustre col·legi d'Advocats de Barcelona, amb la colaboració de ACAPS.

La presentació de l'acte anirà a càrrec d’Eva Izquierdo, de la Comissió de defensa de l’ICABA, i comptarà amb la participació de Pedro Barbadillo, autor del reportatge "Qui és Aminatau Haidar", Jordi Ferrer, coautor del curtmetratge " El problema", i amb la moderació de Cristina Navarro, jurista.

Pedro Barbadillo: estava fent un reportatge a Aminetu quan els van detenir a tots dos, juntament amb el càmera, a l’Aaiun. Va estar 7 hores detingut i la policia marroquina li va prendre les imatges, però va poder fer un enregistrament amb càmera oculta. El seu reportatge el va emetre TV3 dins el 30 Minuts, després de la tornada d’Aminatu de Lanzarote al desembre.

Jordi Ferrer: la productora Mundodoc ha fet un dels documentals més complerts sobre el problema del Sàhara, fet als territoris ocupats, amb tot un relat des dels inicis fins l’actualitat (imatges de l’època espanyola, hi surt Juan Carlos prìncep, la marxa verda, l’ocupació, la repressió, hi surt tothom retratat (Felipe González, Aznar, Zapatero...). A l’EUCOCO es va projectar el reportatge complet (90’) ara en veurem la versió reduïda (30’).


El cinefòrum es farà el proper divendres 19 de febrer, a les 19h, a l’Il.lustre Col.legi d’Advocats de Barcelona (C/ Mallorca, 283).