dijous, 15 d’abril del 2010

NO AL TANCAMENT DEL PARK GUELL DE BARCELONA NO AL PARC TEMÀTIC

La Coordinadora d'Entitats Park Güell, constituïda per cinc associacions de veïns i una de Comerciants, i amb el suport de 50 entitats de la zona, reinvindiquen que el parc no es tanqui ni el facin de pagament. No obstant, som conscients que hi ha d'haver més vigilancia i més manteniment de tot el perimetre, i de les 18 Ha. que solament cuiden 5 peons de jardiners i 2 tècnics qualificats de Parcs i Jardins. L'alcalde, Sr. Jordi Hereu no vol rebre a la coordinadora i els ignora. I han comunicat que el mes d'abril diran de quina manera tancaran el parc. Els veïns no es volen vendre per un plat de llenties o sigui, una tarja per entrar al parc no hi estan d'acord en res i així es van manifestar en una reunió amb la senyora tinent d'alcalde, perquè el parc és public i és una cessió a la ciutat de Barcelona pels descendents dels Güell vers el 1930, deixant clar en el document de cessió que el parc havia de ser públic i de lliure accés per a tothom i també que s'hi tingués manteniment per a tenir-ho dignificat.

La Unesco ha rehabilitat el parc que durà sis anys, i des del 1992, la preocupació de l'ajuntament era enviar,dirigir, molts turistes al parc i ara, diuen, que està massificat. Un sistema pervers i de poques llums. Els veïns volen que vinguin els turistes perquè són una font de riquesa,la massificació que existeix és diferent a altres parts de la ciutat,perquè el Park Güell ve gent amb cultura i a conéixer cultura modernista. És diferent a Pl Catalunya, Rambles, Maremagnum, on existeix una gran massivitat però, no hi posen tanques ni portes ni cadenes, perquè... qui, ha de posar portes al camp?

Ajudi vostè a fer arribar aquest missatge a les seves amistats, institucions, i escoles i col.legis ,i si podeu a Europa també. Prenem consciència que el parc és públic, i les fronteres i barreres s'ha abolit a Europa, no hi han d'haver ciutadans de primera i de segona, i no es vol un parc temàtic amb cinc establiments comercials o xiringuitos a dins del parc. Volen, tal com deien els promotors de la ciutat jardí (avui parc Gúell) que l'Arcadia Catalana de Gaudí i el Güell, es mantingui integre;que la cultura catalana hi tingui presencia, que no existeixi la permissivitat dels venedors ambulants, i la manifestació de formes d'expressió fora de l'arcadia catalana. Els barcelonins ens hem de fer valdre i hem de fer que la gent s'integri a la cultura i no que ens adaptem nosaltres a la seva, això sí , amb el consentiment de l'ajuntament de Barcelona .
Amb aquesta ja és la cinquena vegada en varies desenes d'anys que es vol tancar el parc, però el document de cessió,va deixar clar que devia ser public gratuit i amb manteniment i dignificat.

Visualitzeu en el Youtube la reinvindicacio del park Güell que fa un senyor de la coordinadora en una entrevista de Tv per evitar que sigui de pagament el parc i un centre tancat. Recordar-vos que el park Güell va ser una donació a la ciutat de Barcelona, i no el poden tancar per convertir-lo en una font d'ingressos, que segons diuen... 7.000 al dia i multiplicat per 3€ i per 365 dies a l'any equival... feu el números... Tampoc sabem la gestió que en faria del muntant econòmic i a on s'invertiria ja que no s'ha tingut opció a veure el projecte i les memòries del Pla Integral.

Ajudem entre tots a prendre consciencia del que ens volen fer. L'organització Coordinadora Park Güell,ja te les 6000 signatures , i el Ilm. senyor alcalde Jordi Hereu ha rebut al seu despatx 1200 postals demanant que el parc no es tanqui; la qual cosa esperem que contesti a cada persona que li ha enviat la postal de Barcelona, s' Espanya, i l'estranger.

Recordar-vos també que el pla de consulta per saber si l'Avinguda Diagonal ha de ser d'un disseny o un altre fent la consulta "democràtica" als ciutadans ,costarà 2 milions d'euros mentre, el tema del parc Güell és un projecte IMPOSAT als veïns i merma els drets dels ciutadans que tenen dret de pas a través del parc, i els ciutadans de Barcelona i Catalunya hi tenen dret a visitar-ho gratuïtament. Les despeses de manteniment han de sortir del pressupost que te cada parc per a tenir-lo en condicions, i el manteniment arquitectònic ha de sortir d'altres muntants que no siguin la butxaca dels veïns, els més dèbils, i els que tenen el parc com a camí d'anar a treballar. Tancar el parc vol dir d'immediat la privatiyzació del parc més emblemàtic de Barcelona. Ajuda'ns.Salutacions.


Y la lucha para evitar el cierre y cobro del parque Güell sigue!