divendres, 14 de maig del 2010

Comunicat de la CGT de Catalunya davant la nova retallada de drets socials del govern de Zapatero i del Capital

Les mesures anunciades ahir 13 de maig pel president del Govern Espanyol suposen una rendició en tota regla davant de les pressions exercides pel gran capital i els especuladors financers. Amb l’excusa de voler retallar el dèficit públic, el Govern Espanyol, que ja ha rebut el suport del conseller d’economia de la Generalitat de Catalunya, retallarà un 5% de mitjana el sou dels i les funcionàries i congelarà les pensions (excepte les mínimes i les no contributives). A més a més, durà a terme un seguit de retallades en altres mesures socials, com és la disminució dels ajuts per a cooperació internacional, baixarà les prestacions de dependència en excloure la retroactivitat dels ajuts, retallarà les inversions públiques i el finançament a ajuntaments i comunitats autònomes i disminuirà la despesa sanitària. En definitiva, comença a aplicar mesures similars a les de Grècia per acontentar els grans inversors.

Aquestes mesures són una etapa més en el procés de carregar en el conjunt de la població, i més específicament als treballadors i treballadores, com la pujada de l’IVA a partir del juliol, la reducció de la despesa pública en un 4% en els pressupostos de 2010 o la no reposició d’una part molt important de les vacants en l’administració pública.

Addicionalment, el Govern Espanyol, la patronal i els sindicats UGT i CCOO continuen negociant una reforma laboral encoberta encaminada a carregar encara més el cost de la crisi capitalista a la classe treballadora. Alguns dels punts que actualment estan acordant són les reduccions de les indemnitzacions per acomiadament, les reduccions de les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social, l’eliminació de restriccions a les Empreses de Treball Temporal (ETT) i la creació d’un nou contracte juvenil amb un sou proper o fins i tot inferior al Salari Mínim Interprofessional i amb cotització limitada a la Seguretat Social.

Amb l’excusa de la crisi estem assistint a una transferència inèdita de diners procedents dels i les treballadores al capital privat. Les mesures anunciades ahir van adreçades a pal·liar un dèficit públic en part general per les aportacions dels anys 2008 i 2009 de milers de milions d’euros de l’Estat als bancs. Paradoxalment aquests mateixos bancs van tenir l’any 2009 uns beneficis propers als 150 mil milions d’euros, apropiats privadament pels seus propietaris.

La CGT de Catalunya no permetrem que aquests atacs a la classe treballadora continuïn sense resistència. És necessària una mobilització social general per aturar aquest procés de destrucció de drets del conjunt de treballadores i treballadores en favor dels interessos del gran capital. Fem una crida a tots els sindicats de classe i a les organitzacions polítiques i socials anticapitalistes a treballar conjuntament i sense dilacions per a la realització d’una VAGA GENERAL.

SALUT I ANARCOSINDICALISME.

Secretariat Permanent CGT-CATALUNYA

Barcelona, 13 de maig de 2010