dimarts, 4 de maig del 2010

Parc del Centre del Poblenou, dos anys després.


Fa dos anys que aquesta secció sindical va fer un anàlisi sobre el concepte i disseny del Parc del Centre del Poblenou, tant a nivell jardiner com a nivell d'usuari: dos anys després trobem que moltes de les nostres conclusions van ser encertadas. Aquest parc (encara inacabat pel que sembla, ja que encara hi han obres a l`interior) presenta tota la simptomatologia que en el seu dia vam preveure que es produïria: moltes plantas estan malaltas amb fongs i invasió de paràsits, així com fisiopaties produïdes per l'inconveniència de les seves condicions vitals: afilaments, empobriment foliar, clorosis i afebliment general, ferides i trencaments......... Només dos anys després trobem arbres i enfiladisses que ja competeixen pel mateix espai envaïnt-se les unes a les altres. Com ja sabreu Parcs acaba d'assolir el manteniment del parc i la brigada de cinc persones que s'ha montat amb prou feines podrà contenir el creixement natural de les plantes.

En temes d'usuari, veiem que, en contrast com un parc com Ciutadella, a on els ciutadans gaudeixen i el fan servir com a espai verd, al Parc Central del Poblenou trobem una escasa utilització pel veïnatge, el qual es queixa de lo difìcil que és que s'atenguin les seves sol.licituds com ara uns jugadors de petanca que demanen ja fa temps la plantació d'un parell d'arbres a les petanques per a poder gaudir ara que ve el bon temps d'aquest espai.

Des de prevenció s’ha reclamat a la direcció que no s’ha fet una inspecció amb els delegats de prevenció a la caseta per revisar el seu estat i la seva ideonitat per donar-li l’ús com a vestuari. En una visita realitzada pels delegats de prevenció s’ha pogut comprovar que hi ha mancances de tot tipus: -Falta l’armari ignífug on es guarda la benzina, -No hi ha cap extintor, -Un vestuari no té ventilació directa poguent habilitar fàcilment una finestra exterior, -Els plats de les dutxes són petites i surt l’aigua pel terra de la zona de les guixetes inundant el terra dels vestuaris. Tot plegat ens donem compte de la mala qüalitat en la factura i el disseny de la caseta que en comparació amb la inversió feta a la execució del Parc, on una cadira surt per la mòdica quantitat de uns 6.000 euros. Amb el preu d'una segur que haguessin pogut fer vestuaris ventilats, sense pudors i amb unes dutxes en condicions.