divendres, 23 de juliol del 2010

Resolució de la CGT sobre la convocatòria d’una vaga general el 29 de setembre

La Plenària del Comitè Confederal celebrada el 8 de Juliol de 2010, va adoptar la següent Resolució:

1. La Confederació General del Treball (C.G.T.) convocarà Vaga General en tots els territoris i tots els sectors de l’estat espanyol el 29 de setembre de 2010, coincidint així en la data de la convocatòria anunciada per part de les altres centrals sindicals majoritàries.

2. La CGT farà la seva pròpia convocatòria de Vaga General totalment independent de la convocatòria de les altres centrals sindicals, amb el seu comitè de vaga, taula reivindicativa, lemes, discurs, cartelleria, manifest, pla de treball, calendari d’accions… propis, específics i concrets.

3. Cada Ens de CGT podrà procedir a la convocatòria de Vaga General en el seu propi àmbit (Territorial, Local, Sectorial, d’empresa…) a fi de que tota l’organització es mobilitzi i impliqui en la convocatòria, en la regulació dels serveis mínims. Per a això, així que sigui presentada formalment la convocatòria de Vaga General per a tot l’estat espanyol, aquest model es remetrà a tota l’Organització perquè pugui ser utilitzat en la resta de convocatòries en cascada que plantegin els diferents ens de CGT.

4. CGT mantindrà aquesta data de convocatòria de Vaga General encara en l’hipotètic cas que les altres centrals sindicals procedissin a la desconvocatòria.

5. Els Ens Confederals que constitueixen la CGT, Confederacions Territorials, Locals i Sectorials, en els seus àmbits d’autonomia, adoptaran les decisions oportunes sobre el nivell de confluència a que volen arribar a amb altres organitzacions sindicals i socials per a organitzar i desenvolupar els actes públics, mobilitzacions, manifestacions, assemblees, piquets, accions… tant en el període de preparació i planificació de la vaga com el propi dia de la vaga.

6. Pel que fa al pla de treball propi preparatori per a la Vaga General, CGT convocarà actes i mobilitzacions descentralitzades per Territorials i Locals entorn dels dies 8 al 11 de setembre a fi de que tots aquests actes i mobilitzacions estiguin coordinats i coincideixin en les dates per a tot l’estat espanyol.

7. Igualment, es portaran a terme el màxim d’assemblees de delegats i delegades i militància per Territorials, Locals… que permetin fer arribar a tota l’afiliació el discurs de CGT i que tota l’afiliació es converteixi en agent actiu que treballi per a l’èxit de la convocatòria de la Vaga General.

8. Per a CGT, el dia 29 de setembre no és la fi de res sinó el punt de partida de la lluita sindical i social continuada en el temps fins a derogar les lleis antisocials que el capital i el govern estan aplicant contra els treballadors i treballadores.

Jacinto Ceacero, Secretari General CGT

www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article4166