dijous, 12 d’agost del 2010

EL PARK GUELL I LA COORDINADORA D'ENTITATS PARK GUELL

A principis d'any va néixer la Coordinadora d'Entitats Park Gúell

Pel perill de que l'ajuntament de Barcelona, tanqui el parc Güell, i el faci de pagament, les entitats de l'entorn del parc s'han unit per a fer front al projecte del Pla Integral del Parc Guell.
Les entitats que formen part d'aquesta coordinadora son: AV Carmel, Av Coll-Vallcarca, AV La Salut de Gracia Barcelona, L'AV. de Passeig Turull, AV de Vallcarca,i l'Associació de Botiguers Larrard Travessera de Dalt Park Güell.

EL QUE ES DEMANA A L'ALCALDE HEREU:

Evitar que es tanqui el parc Güell. / Obtenir el pla Integral per al seu estudi/Fer un programa participació extensiu a tota la ciutat/Obtenir informació dels paràmetres quantitatius i processos pels quals es demana el tancament/ Saber el balanç i pressupost del Parc/ Considerar Parc Güell no solament la zona monumental sinó tot l'entorn de la finca que agafa els barris de: Turull, Coll, Carmel, Vallcarca,Baix Guinardó, i La Salut/ Respectar la copropietat del parc per a tos els ciutadans de Barcelona en ser una donació a la ciutat/Mantenir la vigilància deguda amb la part monumental i al vigilancioa per càmeres i serveis de la Guardia Urbana i Mossos d'Esquadra/ Evitar que el projecte sigui una acció encoberta de la privatització del parc Güell/ mantenir el parc, la zona verda, enjardinament i evitar el deteriorament de l'arquitectura fent una gestio oberta i una auditoria anual dels guany i despeses reals/Mantenir obert el park Güell a tothom sense exclusió ni procedencia.
La proposta de l'ajuntament al dia d'avui es que els veïns empadronats a la zona del llindar del park Güell no paguin, així que tots el altres veïns dels barris de Barcelona, Catalunya, i de l'Estat pagaran el peatge per entrar al parc Güell. L'ajuntament ha presentat unes maquines que es diuen torns per a controlar unes dotze portes del parc, principi de privatitzacio, a tal cosa la Coordinadora i la FAVB Federació d¡Associació de Veïns de Barcelona no ho vueun correcte i tampoc la normativa de la Comunitat Europea, en crear veïns de primera i segona classe. Els europeus són persones considerades veïnes.