dilluns, 22 de novembre del 2010

28-N: LA MILLOR ELECCIÓ? L’ABSTENCIÓ ACTIVA


Novament, s’espera que la ciutadania legitimi, amb el seu vot, al poder polític que la oprimeix. Se’ns dirà, al conjunt de la població, que exercim la sobirania popular amb el nostre vot. Se’ns dirà que triem a qui, en el nostre nom, decidirà els destins de la nació.

Malgrat això, és una evidència que la sobirania popular està segrestada pel poder econòmic, que utilitza les forces de l’ordre i la llei per ofegar la societat solidària que volem. La classe política no mana, està al servei d’unes quantes persones que dominen i decideixen el destí de centenars de milions de persones. El Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, el club Bildeberg… són qui manen, i aquests no ens permeten triar-los.

Sabem que, amb el nostre vot, faran i desfaran durant quatre anys sense comptar amb nosaltres. Sabem que ni tan sols comptaran amb les seves pròpies promeses electorals. Sabem que amb el nostre vot participarem en la farsa i ens convertirem en els seus còmplices.

El constants casos de corrupció, que es multipliquen al territori , i que esquitxen contínuament als grans partits, son una mostra més de les conseqüències d’una democràcia de baixa intensitat més que qüestionable. El cas Palau, Gürtel, Ciutat Vella, Malaya, Santa Coloma o el finançament il·legal de partits, entre tants altres, demostren sobradament que el poder corromp i que aquesta gent només està interessada en la seva butxaca i, en cap cas, en la representació dels ciutadans i ciutadanes.

Per tot això:

És el moment de dir prou amb una de les poques coses que encara no ens han robat, que encara tenim al nostre abast. Davant les eleccions al Parlament de Catalunya practiquem l’abstenció activa.

L’abstenció activa el proper dia 28 de novembre no te res a veure amb les seves excuses de “desafecció política”. És l’actualització del cop de falç: una protesta pacífica, civilitzada i implacable. Sabem el que volem i ho volem ara!

Les nostres propostes:

Volem una societat on la participació sigui l’eix principal del desenvolupament social, basada en l’autogestió, el federalisme, la democràcia directa i el recolzament mutu.

Volem que les assemblees de treballadors i treballadores, de barris i ateneus siguin el llocs on puguem prendre els acords, entre totes i tots, sobre quin camí seguir.

Si ens exploten, que no sigui en el teu nom

Si ens oprimeixen, que no sigui en el teu nom

Si ens enganyen, que no sigui en teu nom

28-N: LA MILLOR ELECCIÓ? L’ABSTENCIÓ ACTIVA

ORGANITZA’T I PARTICIPA

SP Comitè Confederal CGT Catalunya