dimarts, 4 de gener del 2011

Treballadores/ors i secció sindical CNT-AIT de l’Ajuntament de Manresa en lluita

Les companyes/anys de la Secció Sindical de la CGT de la Diputació de Barcelona impulsen una campanya de solidaritat amb els treballadors/es en lluita de l’Ajuntament de Manresa i amb la secció sindical de la CNT-AIT d’aquell Ajuntament.

Reproduim aquí el seu comunicat de solidaritat:

AJUNTAMENT DE MANRESA EN LLUITA CRIDA A LA SOLIDARITAT

Els afiliats i afiliades de CGT a la Diputació de Barcelona volem fer públic el nostre suport als treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa, en lluita per defensar els seus salaris i la seva dignitat. Igualment, manifestem públicament la nostra solidaritat amb els companys i companyes de la Secció sindical de la CNT-AIT a l’esmentat Ajuntament, i denunciem totes les mesures de repressió sindical contra ells/es dutes a terme per la corporació municipal. Més concretament, exigim la retirada de tots els expedients sancionadors que l’Ajuntament ha iniciat arran del conflicte, que es reconegui la seva legitimitat negociadora i que es respectin les decisions preses majoritàriament pels treballadors i treballadores en assemblea. També denunciem l’actitud claudicant d’UGT i CCOO en aquest conflicte, i la seva absoluta manca de respecte per la voluntat dels treballadors i treballadores, expressada majoritàriament a les assemblees.

Els companys de Manresa estan lluitant en contra d’una retallada salarial del 15% per als treballadors de les categories laborals inferiors de l’Ajuntament (5% del “decretazo” + 9% de retallada sobre avançament de conveni + 1% sobre prestacions socials), una mesura clarament regressiva i que atempta de forma molt greu contra els seus drets i el seu poder adquisitiu. Aquesta, com la resta de les seves reivindicacions, són justes i mereixen el nostre suport incondicional.

Fem una crida a totes les Seccions sindicals d’administració local de la CGT d’arreu de Catalunya, als companys i companyes de la Federació Local de Manresa i la resta d’afiliats i afiliades al Bages a solidaritzar-se i ajudar a sostenir aquesta lluita, en la qual totes i tots ens hi juguem molt. Fem una crida a col·laborar activament amb tots els actes de protesta i mobilitzacions que duguin a terme els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa que es troben en lluita.

Així mateix, animem a estendre la solidaritat a totes les lluites que es produeixen en altres Ajuntaments i entitats locals de tota Catalunya en contra de les retallades i de l’aplicació del “decretazo”.

Ni un pas enrere, ni a Manresa ni enlloc!

Secció sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

Per a més informació de la campanya de solidaritat adjuntem també l’entrada del comunicat al web de la CGT de la Dipuatació de Barcelona, on hi trobareu enllaços amb més informació sobre aquest conflicte: http://www.cgtbarcelona.org/cgtdiba/index.php?option=com_content&task=view&id=180&Itemid=81