dissabte, 29 de gener del 2011

Valoració de la CGT de Catalunya de la jornada de vaga general del 27 de gener

La CGT de Catalunya es felicita per les tasques de mobilització realitzades pels seus afiliats/des, les seves seccions sindicals i sindicats. En un context de buit informatiu per part dels principals mitjans de comunicació, de creació d’alarma social per part de la Conselleria d’Interior, de profunda pressió i xantatge en moltes empreses i de desànim col·lectiu davant la imminència del pacte al que finalment han accedit CCOO i UGT, la jornada de vaga i de lluita d’ahir va assolir amb escreix el seu principal objectiu: mostrar a la ciutadania, en especial, a la classe treballadora que hi ha un sindicalisme compromès realment amb la justícia social i que som moltes i molts aquells que no defallirem en la defensa dels drets laborals i socials. Veient el resultat del procés de reforma de les pensions, el sindicalisme realment compromès amb els interessos dels i les treballadores hauria d’haver fet seva la convocatòria de vaga general del 27-G.

La CGT de Catalunya és plenament conscient de que el seguiment de la convocatòria de vaga general d’ahir dia 27 de gener va ser reduït i que es va focalitzar principalment en algunes grans indústries, en el transport i en àmbits de l’administració pública. Les dades definitives de seguiment se sabran en els propers dies. La CGT de Catalunya sap també que, en centres de treball on cap de les organitzacions convocants hi tenim presència, hi va haver treballadors/es que es van alçar i van seguir la vaga. Vol remarcar, com ja es va anar denunciant durant el mateix dia 27 de gener, que la política de serveis mínims seguida per les administracions i algunes empreses ha contribuït a dificultar l’exercici del dret a vaga a moltes persones. La CGT de Catalunya agraeix als milers de treballadors/es que finalment han seguit la vaga el seu esforç i el seu compromís per un futur més just per a tothom. La seva valentia, dignitat i compromís amb els drets socials és el millor estímul per a continuar la lluita.

La CGT de Catalunya vol recordar, no obstant, que més enllà del seguiment, l’objectiu de la convocatòria de vaga del dia 27 de gener era facilitar una oportunitat al conjunt de la ciutadania per a expressar-se lliurement allà on ni el govern, ni els partits polítics parlamentaris ni els sindicats CCOO i UGT ho fan. Al llarg de tot el dia hi va haver a tota Catalunya més de cent accions de protesta, algunes petites, d’unes desenes de persones, i d’altres multitudinàries, com la gran manifestació que agrupar més de 10.000 persones a Barcelona o la de 500 persones sota la pluja de Tarragona.

Totes aquestes manifestacions, concentracions, assemblees, etc., han estat la culminació de més de 10 dies de mobilitzacions arreu del nostre país on la CGT, junt amb d’altres organitzacions i moviments socials, hem treballat intensament per a informar sobre la retallada de drets que suposa l’actual reforma de la Seguretat Social. Aquesta confluència en el treball i l’acció entre el sindicalisme real i els moviments socials és la millor garantia per a que aquells/es que ja no tenen cap dret laboral: pensionistes en situació de pobresa, aturats/des, immigrants, joves que encara no han treballat mai, precàries/es, etc. puguin fer valdre la seva veu en les vagues de treballadors/es i esdevenir també agents d’aquest procés de lluita per un futur just que avui és una mica més sòlid. Aquest ha estat el millor èxit del dia 27 de gener i felicitem a les assemblees de barris i vil·les, coordinadores de col·lectius, grups d’aturats, d’immigrants, de joves, etc. així com a les altres organitzacions convocants (CNT, COS i Solidaritat Obrera) haver compartit amb nosaltres aquest camí.

Finalment, la CGT de Catalunya reitera el seu compromís a continuar les mobilitzacions en defensa d’unes pensions públiques i de qualitat junt a la resta de drets socials i laborals mutilats en els darrers mesos. Properament s’aniran fent públiques les properes actuacions.

Barcelona, 28 de gener de 2011

Secretariat Permanent CGT Catalunya

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Como podeis convocar vaga general para el personal de Pârcs i Jardins y el mismo dia asamblea autorizada para el personal del Ayuntamiento, me lo esplicais porfa???

Anònim ha dit...

no se explicalo tu, la CGT convocaba Huelga General para todos los trabajadores/as

Anònim ha dit...

Si nos informaramos mejor sabrias que la asamblea fue el 26 Miercoles y la Huelga el 27 Jueves.

Anònim ha dit...

yo pregunto si hace sol, y se me contesta que los arboles frutales estan en flor