divendres, 23 de desembre del 2011

Primeres mesures del govern del PP dels Mercats: Seguir robant als pobres per donar-ho als rics

Amb la promulgació del nou govern del Partit Popular comencen a albirar-se per on aniran les mesures polítiques, econòmiques, laborals, socials, educatives, culturals… que té previstes desenvolupar, encara que segueixen callant-se les majors retallades laborals i socials.

La reforma constitucional de l’article 135 pactada pel PP i el PSOE, va consagrar el robatori a les classes populars, assegurant per sobre de tot, el cobrament del deute i els seus interessos per part dels creditors (fons d’inversió i la banca en general), deute que representa la gran estafa a la qual ens han sotmès la patronal, la banca, el sistema financer.

Des de la CGT, no esperàvem del PP polítiques econòmiques diferents a les que el PSOE va utilitzar en l’última legislatura, és a dir, pagar la crisi desposseint de rendes, serveis públics i drets a les i els treballadors i classes populars i beneficiant a empresaris, banquers, especuladors, financers. En definitiva robar als pobres per a donar-lo als rics. En aquest sentit, el president del govern del partit popular ja va mostrant algunes de les seves cartes:

• El “PP dels Mercats”, per a començar, lliurarà a aquests “lladres dels mercats” 16.500 milions d’euros en retallades de la despesa pública durant el 2012 (s’especificarà en els pressupostos del mes de març). Aquesta xifra pot augmentar 10.000 milions més si així ho demana la UE, privatitzant serveis essencials com la sanitat (copagament) o l’educació, eliminant despeses per prestacions socials de tot tipus (dependència, cultura, persones maltractades, excloses, aturades).

• Ratificar l’edat de jubilació als 67 anys i l’augment del període de càlcul, el que suposa reduir la quantia de la pensió (el PP va defensar el contrari quan estava a l’oposició). Per a aquest any, pujarà l’IPC als 8,7 milions de pensionistes.

• Reduir les prejubilacions. Compatibilitzar el cobrament de la pensió i el treball a mitja jornada.

• Privilegiar als fons privats de pensions amb majors desgravaments.

• Baixar encara més els impostos a les empreses, rebaixar l’impost de societats.

• Congelar ocupació pública excepte la policia, guàrdia civil,…

• Bonificar fins al 100% els nous contractes. Rebaixa fiscal de 3.000 € per contracte del primer treballador. Un any de seguretat social gratis per contractar a majors de 30 anys.

• Prevaler (novament) les deduccions fiscals per la compra d’habitatge (una de les causes de la bombolla immobiliària).

• Passar als dilluns els ponts vacacionals per a ser més “competitius”.

• Aprovar en els pròxims mesos una Nova Reforma Laboral incentivant el contracte únic fix amb acomiadament barat.

• En resum, tot el poder a la patronal mentre les i els treballadors som mercaderia d’usar i llençar.

Des de la CGT, tornem a fer una crida a les consciències de les classes populars i classe treballadora per a la revolta i mobilització social ja contra aquesta situació de retallades, repressió, precarietat i indignitat a la qual ens estan sotmetent la classe política i els mercats.

SECRETARIAT PERMANENT DE LA CGT