dimarts, 20 de març del 2012

29M: No treballis, No consumeixis


Cada vegada som més les persones que exigim compaginar la Vaga General del 29 de març amb una VAGA DE CONSUM. La Reforma Laboral del PP ha suposat el major atemptat als drets laborals de la història recent, al que hem de sumar el retard en l’edat de jubilació als 67 anys, la pujada d’impostos als que menys tenim i les retallades a la sanitat i l’ensenyament, mentre que bancs, multinacionals, polítics i especuladors en general, els mateixos que han causat aquesta crisi, segueixen enriquint-se a la nostra costa i per això no els importa portar al planeta a la vora del desastre ecològic.

Vaga de Consum Vs Vaga General

El dret a la vaga és una cosa legítim que exerceix lliurement la classe treballadora per demostrar a l’empresariat que s’està en desacord amb la seva gestió. La veritat és que la idea principal de la vaga és aconseguir que l’empresari perdi diners. La vaga és el millor mecanisme de pressió en processos productius industrials i alguns serveis. Si no es produeix o no es ven l’empresari deixa de guanyar uns diners.

No obstant això en part del sector de serveis i empleats públics, una vaga no té tant efecte sobre l’empresari, ja que si el treball avui no es fa, no passarà res especialment greu, de vegades pels abusius serveis mínims o la por a l’acomiadament. El retard que s’acumuli s’anirà recuperant poc a poc.

En definitiva, en una societat industrial la vaga general és la millor mesura de pressió. Però aquest escenari ha anat canviat amb el temps, passant a una societat basada en el consum, on el que de veritat fa mal a totes les empreses és no consumir.

Imagina un dia de vaga general i de consum, d’atur absolut. Gairebé sense consum, sense compra d’aliments, premsa, tabac, sense ús del transport privat ni col·lectiu, sense moviments bancaris, sense trucades, sense gestions amb l’administració, un dia de total retir del mundanal soroll. Bancs, centres comercials, supermercats, gasolineres, comerços, centres d’atenció al client, tots ells sense clientela. Si algun treballador no secunda la vaga general per por a l’acomiadament estaria creuat de braços.

29 de març de 2012: VAGA GENERAL I DE CONSUM

29M: No treballis, No consumeixis