dijous, 8 de març del 2012

La Cambra Fosca


Aqui teniu el CARRER 122, històric diari de la FAVB on posen en l'apartat de " LA CAMBRA FOSCA" en el seu lloc al regidor Antoni Vives responsable de Parcs i Jardins

Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà

Va entrar a Urbanisme com un “elefante en una cacharrería”.
Precipitació, poca mesura, improvisació... L’Antoni Vives tira pel dret. No és conscient que en urbanisme el consens social és important i que per aprovar políticament un pla urbanístic, necessita una majoria que no té.

Tres exemples:
* Can Batlló. Trias va haver de retirar el projecte un dia després d’haver-lo presentat per falta de majoria política.
En paral·lel, la immobiliària Inmogaudir manifesta no tenir liquiditat, i l’Ajuntament es plega a les seves condicions.
Va començar avançant 10 milions d’euros a canvi de 5.000 metres quadrats de Can Batlló i ara està disposat a pagar 22,5 milions per una finca del Guinardó qualificada com a zona verda i propietat de la citada immobiliària (en un lloc pròxim, l’anterior Ajuntament ja va pagar 6 milions d’euros per un espai semblant). Resumint: l’Ajuntament està a punt d’abonar, indirectament,
els costos d’urbanització que correspondrien a la immobiliària, propietat d’una néta de l’històric delinqüent Muñoz Ramonet. No sembla que la ciutat en surti tan beneficiada.

*Plaça de les Glòries. Vives
va cessar l’autor del projecte de la plaça de les Glòries, l’arquitecte Daniel Mòdol.
Sense encomanar-se a ningú i assistit per l’ínclit arquitecte valencià Vicentet Guallart, va presentar un nou pla. Cap partit no els va recolzar i de nou van haver de retirar el projecte. Les associacions de la zona, a les quals ningú no va consultar ni informar, van trobar el pla improvisat i inviable. Una manera lamentable de perdre el temps. El “culebrot” continua: a finals de febrer, Trias ha tornat a fitxar l’arquitecte defenestrat.

*Habitatges a Prosperitat.
Des de l’any 2003 l’AV de Prosperitat ha mantingut un pols amb l’anterior Ajuntament, el qual volia construir habitatges dotacionals per a joves en un solar qualificat de zona verda i equipaments. En aquells temps, Antoni Vives, també conegut com a “Capitán Trueno”, va denunciar l’ajuntament socialista per fer “intercanvi de cromos” i durant la campanya electoral CIU va omplir el barri de cartells contra la construcció d’habitatges (fins i tot va arribar a pagar una sardinada reivindicativa). Ara, Vives s’oblida de tot plegat i planteja habitatges dotacionals per a gent gran en el mateix solar. Ho té complicat per tirarho endavant sense oposició.
Carrer seguirà la pista d’Hàbitat Urbà. De moment, està posant molt d’ímpetu en el gran projecte de Portes de Collserola allà on veïns i entitats volen ordenació i respecte pel parc natural.
També es parla d’una gran pista de salt d’esquí olímpic en una Zona Franca sense transport públic. A l’Antoni Vives li recomanem reflexió. Un retir trimestral al monestir.