dilluns, 30 de juliol del 2012

Comunicat de la CGT davant la reforma de la Llei de l’Avortament


Davant l’anunci del ministre Gallardón de la seva intenció de reformar la Llei Orgànica 2/2010 de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, la CGT vol manifestar el següent:

Els posicionaments ultra conservadors, reaccionaris i retrògrads que preconitzen sectors del PP i de la jerarquia eclesiàstica catòlica, pretenen imposar un integrisme radical i religiós per mitjà de la normativa legal.

El control del cos de la dona sempre ha estat, al llarg de la història, una obsessió patriarcal, donant a entendre que les dones som propietat dels homes i per tant no estem capacitades per a decidir i prendre decisions
.
El dret a triar és solament un aspecte més d’un tema molt més ampli que el dels drets reproductius, això és: el dret de les dones a decidir sobre el nostre cos, la nostra vida reproductiva i sobre quan volem ser mares.

A pesar que en les dècades recents la batalla s’ha centrat al voltant del dret a l’avortament, els drets reproductius inclouen molt més que posar fi a un embaràs no desitjat, ja que comprèn també la decisió de tenir fills o no, per al que és imprescindible la recuperació de les polítiques de planificació que han fet desaparèixer tant els governs del PP com els del PSOE.

La proposta del Govern del PP, a través del Ministre de Justícia, de recuperar la Llei de supòsits significa retrocedir en llibertats, posant en perill la vida i la seguretat de les dones, és a dir, volen obligar-nos a dur endavant un embaràs encara quan “el fetus tingui greus minusvalideses o malformacions”. Un despropòsit poc entenible que no es pot permetre.

L’eliminació del dret de les joves de 16 i 17 anys a decidir suposarà un augment dels avortaments clandestins, que incidirà negativament en la salut i seguretat de les dones.

Les dones considerem aquest anunci com un atac directe a la nostra autonomia, un atac de la dreta ultra conservadora, a qui solament interessa la capacitat reproductiva que posseïm.

DAVANT D’AIXÒ LA CGT EXIGEIX:

- Lliure elecció de la dona sobre el seu cos, sense sobres informatius ni períodes de reflexió.

- Igualtat territorial i gratuïtat en tot l’Estat espanyol.

- Polítiques d’anticoncepció eficaces incloses en la seguretat social i aplicables universalment.

- Inclusió d’una matèria afectivo-sexual en els currículums escolars.

- Formació específica per al personal sanitari, educatiu i serveis socials.

- Seguretat jurídica tant per a les dones que decideixen interrompre el seu embaràs com per al personal que ho realitza.

Secretaria de la Dona del Comitè Confederal de la CGT