divendres, 21 de setembre del 2012

Comunicat primera mesa negociacio‏

Ahir dijous dia 20 va tenir lloc la primera reunió de la Mesa General de Negociació (sic) convocada per l'Ajuntament a petició de la Junta i Comitè de l'Ajuntament i en la qual la Gerència de RH ens havia d'explicar en quins termes pensava aplicar l'Ajuntament el decret 20/2012 del govern Rajoy.

Hem assistit tots els sindicats presents als òrgans de representació mentre al carrer s'han concentrat els delegats i delegades de CCOO i CGT. No havia passat més de mitja hora de reunió efectiva quan els delegats de CCOO van decidir pujar a interrompre la reunió amb cops i crits a la porta mateix de la sala de reunions, amb la qual cosa l'Ajuntament va donar per acabada la sessió de la Mesa General.

Abans d'acabar, però, l'Ajuntament va arribar a distribuir entre els assistents a la Mesa un document de tres planes que pretén reescriure el que diu l'actual acord de condicions laborals en els aspectes i articles que considera afectats pel decret llei. En essència aporten una mica més de concreció al que ja va dir l'Ajuntament en el seu comunicat a tots els treballadors ja al mes de juliol i confirma:

1. Que no hi haurà paga de nadal
2. Que perdem un dia de vacances
3. Que perdem entre 3 i 5 dies de permís anuals (tenim dubtes en aquest aspecte que no vàrem tenir ocasió d'aclarir)
4. Que perdem els dies de permís per triennis
5. Que perdem els 15 dies de vacances addicionals dels premis d'antiguitat
6. Que la majoria de permisos i llicències, així com les reduccions horàries, es revisen a la baixa pel que fa a durada i/o a manteniment total o parcial de retribucions
7. Que en cas de baixa per malaltia només es cobrarà el 50% del sou els tres primers dies i el 75% del sou des del 4rt dia i fins al vinté (la pèrdua salarial en 20 dies de baixa per malaltia comuna continuada seria equivalent a una setmana de vaga, per comparar l'impacte)

Des de la Secció Sindical considerem que aquestes mesures són inacceptables, atès que equivalen traduïdes a termes retributius a no menys d'un 10,7% de reducció salarial (en casos particulars molt més) sobre les condicions d'uns treballadors i treballadores que des del maig del 2010 han vist una primera reducció salarial del 5%, una segona el 2011 (congelació de les retribucions del 2010 un cop reduïdes) i una tercera reducció ja dictada als pressupostos del 2012, sense comptar la pèrdua d'altres drets i retribucions diferides o la pèrdua del poder adquisitiu derivada de l'augment de l'IPC.
L'Ajuntament reconeix per boca de l'Alcalde que no necessita fer aquestes retallades i òbviament els treballadors i treballadores municipals no les mereixem. No les mereixem si no és per atribuir-les a un excés de tolerància o una manca de rauxa per part de tots i totes.
En el comunicat que seguirà a aquest, manifestarem el missatge que volem adreçar no només al govern municipal sinó també a tots els representants municipals al Ple de l'Ajuntament.
A tots els companys i companyes els emplacem a comprometre's a defensar amb coratge els drets que ens pertoquen a tots plegats. Tot això no s'aturarà fins que no en diguem prou.

SOBREN LES RAONS PER UNA VAGA GENERAL
QUE NO ENS ROBIN EL NOSTRE FUTUR

 Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Barcelona