divendres, 26 d’octubre del 2012

Contra el tancament del Park Güell de Barcelona



S’anuncia la presentació oficial de la Plataforma Defensem el Park Güell, un grup de pressió i acció ciutadana amb l’objectiu de mantenir el Park Güell públic i gratuït per a tothom donada la intenció de l’ajuntament de Barcelona de limitar i controlar l’accés a la part monumental del parc.
S’informa de l’acció al parc dissabte 27 d’Octubre de 2012 a les 11h, a les escalinates del Drac (entrada C/Olot) com a toc d’inici de la Plataforma. Citem a la premsa i ens oferim a respondre qualsevol pregunta in situ.
Aquesta plataforma, formada per un centenar de veïns/es, una trentena d’entitats de Barcelona i recolzada en les més de 20.000 firmes reclamant un Park Güell lliure i gratuït, creu fermament que:
a) El tancament atempta contra el caràcter públic i comunitari del parc, que no el concebem com a un museu sinó com a parc urbà. A més del gran valor cultural- patrimonial, el parc és un espai públic connector de barris i equipaments i l’espai de lleure de moltes persones.
b) El tancament no repercutiria de forma positiva als usos comunitaris del parc ni evitaria les molèsties derivades. La imposició de tanques i el cobrament d’entrada no suposaria l’alliberament de la resta del parc per als usos comunitaris, al contrari, augmentaria encara més la pressió de visitants a les zones no tancades i als carrers adjacents al parc.
c) Els problemes del Park Güell no es resolen en l’àmbit del propi parc. Cal actuar de forma integral en diferents escales i sectors del territori i l’administració i amb tots els agents implicats. Creiem que hi ha alternatives que garantirien gran part dels objectius actualment perseguits, minvant-ne els efectes perversos del tancament.
d) El control d’accés al parc que es vol imposar per als veïns i veïnes és il·legítim. Malgrat la suposada gratuïtat, creiem que l’accés lliure i anònim a l’espai públic és un dret urbà fonamental i que els mecanismes de control d’accés dissuadirien la vida local i comunitària del parc.
e) La transparència i legitimitat del procés de decisió és insuficient. Es denuncia la inexistència d’un document públic de propostes concretes a discutir i s’exigeix que el procés de presa de decisions i de debat sigui totalment públic i democràtic, sense límits de participació, fet que no succeeix ara mateix amb l’actual “Taula de treball”.
Remarcar que la gestió i la presa de decisions de la Plataforma es duu a terme a través d’una comissió de seguiment periòdica, oberta a qualsevol persona, col·lectiu o entitat adherida que així ho desitgi i que vetlli pel bon funcionament de la plataforma en la consecució dels seus objectius.

Més informació:

Contacte Plataforma:
Dani - 676895470 (tarda)
Mail - defensemparkguell@gmail.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No només no estic en contra del tancament sinó que faria pagar 10€ l'entrada a veure si així el respecten més i qui trenqui o axafi alguna cosa multa de 2.000€

Anònim ha dit...

No només no estic en contra del tancament sinó que faria pagar 10€ l'entrada a veure si així el respecten més i qui trenqui o axafi alguna cosa multa de 2.000€