dilluns, 29 d’octubre del 2012

La CUP de Barcelona, amb els treballadors i treballadores de les empreses municipals

Al juliol passat el govern del PP de Mariano Rajoy aprovà un Reial Decret mitjançant el qual facilitava que les Direccions de les empreses públiques estatals, autonòmiques i municipals tinguessin les mans lliures per robar la paga extra de nadal dels treballadors i treballadores, funcionaris o no, d'aquestes empreses.
 
A nivell de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, governat per Xavier Trias de CiU, no ha tingut cap problema a acatar el Reial Decret del PP i començar a descomptar els diners dels assalariats d'empreses públiques municipals com ara Parcs i Jardins, Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Transports Metropolitans de Barcelona i el conjunt del personal de l'Ajuntament (Administració, Bombers, etc.). Tot això ha succeït malgrat que CiU no deixa de repetir que els comptes de l'Ajuntament de Barcelona estan sanejats, la qual cosa implicaria que la decisió de retallar els treballadors i treballadores és més una qüestió ideològica d'afinitat amb el PP que no pas de necessitat econòmica de les arques públiques municipals.
 
Aquesta nova estafa contra el treballadors i treballadores de les empreses municipals, que acumulen congelacions salarials, pèrdues de drets laborals, acomiadaments, etc., des de fa anys, ha conduït a una situació de conflicte obert –amb vagues dels Autobusos i el Metro de TMB– i a una manifestació conjunta de les plantilles de totes aquestes empreses a l'octubre passat, davant de l'Ajuntament.
 
Per acabar de rematar encara més el descrèdit de les formacions polítiques presents a l'Ajuntament, en algunes empreses públiques són CiU i PSC els qui apliquen el Reial Decret del PP. I, mentrestant, ICV i ERC mantenen un silenci absolut respecte a aquesta nova tisorada contra els assalariats i assalariades.
 
Des de la CUP de Barcelona reiterem de nou la nostra denúncia pública que el desmantellament dels drets laborals a les empreses públiques s'esdevé paral·lelament a un desmantellament dels serveis que aquestes ofereixen. Uns serveis, cal dir-ho, cada cop pitjors tot i l'augment continu dels impostos. Animem, doncs, tots i totes les treballadores d'aquest sector a seguir el camí obert per les plantilles d'autobusos i de metro de TMB i a mobilitzar-se a través de convocatòries de vagues que no sols qüestionin el futur polític de l'alcalde, sinó que recondueixin aquests conflictes cap a una resolució positiva per a la gent treballadora en lluita.