dilluns, 3 de febrer del 2014

Contra el robatori de les pensions: Defensem les pensions públiques suficients per a totes i tots


Els sistemes de Seguretat Social, representen un conjunt de mesures que adopten els Estats per a protegir a la ciutadania enfront de diversos riscos: malalties, accidents, invalidesa, vellesa, subsidis d’atur, PENSIONS.
SÓN POLÍTIQUES SOCIALS que es basen en la concepció de protegir a les persones davant estats de necessitat, per exemple, quan no tenim treball o, quan acaba el nostre cicle de treball obligatori i ens jubilem.
El compromís polític i jurídic d’aquestes polítiques socials és garantir de manera universal per a totes les persones, les seves necessitats vitals i la Llei així obliga: “...els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica a la ciutadania durant la tercera edat… (Article 50 CE)
Aquest mandat constitucional obliga a tots els governs, siguin del signe que siguin, a garantir que existiran recursos econòmics suficients perquè tot el món tingui una PENSIÓ adequada a cada moment de la seva vida.
Els poders públics tenen ingressos suficients a través dels impostos, perquè la riquesa social que generem totes les persones, és cada vegada més gran i els estats tenen capacitat jurídica i política per a fixar d’on es recapta, qui ha d’aportar més en funció dels seus ingressos i com gastar aquests diners per a complir amb l’obligació de cobrir la necessitats vitals de les persones.
Per tant, que no t’expliquin contes. LES PENSIONS CAL PAGAR-LES… i punt.
De què va això de retallar el dret a les pensions suficients per a tots i totes?
Doncs senzillament que aquest Govern, igual que ja ho va fer el Govern del PSOE, com única resposta política a la seva crisi-estafa, ha decidit retallar la despesa social a més de, en sanitat, educació, dependència i inversió en els serveis públics, ara en PENSIONS.
Perquè aquesta brutalitat sobre les persones pensionistes, quan més del 50% dels 8,3 milions de pensionistes, reben una pensió mensual de menys del salari mínim, és a dir 640 euros al mes?
Perquè el PP és el representant dels poders reals: la banca (Santander, BBVA, La Caixa, Banc Popular, Bankia) i les Asseguradores que totes pertanyen a la banca i les grans empreses de la construcció, energia i telecomunicacions, és a dir, de qui han generat una de les majors estafes (ells li diuen crisis) dels últims 70 anys i, el PP –igual que anteriorment el PSOE- no té cap rubor a robar a la ciutadania més de 45.000 milions d’euros (retallades en sanitat, educació i dependència) i lliurar-se’ls als banca.
Ara volen encara més. Tots aquestes retallades disminuïxen les pensions:
- Jubilar-se més tard (als 67 anys).
- Penalitzar les jubilacions anticipades.
- Augmentar els anys de cotització reals, fins als 37 anys, per a poder tenir dret al 100% de la Base Reguladora.
- Augmentar el període de càlcul de la Base Reguladora, sobre el qual es calcula la pensió: dels 15 anys als 25 anys.
- No revaloritzar anualment les pensions segons el cost de vida (l’anomenat Índex de revalorització)
- Disminuir la pensió inicial en funció de l’esperança de vida de les persones (l’anomenat factor de sostenibilitat).
Això suposa que d’aquí al 2027, l’estat (governi qui governi), ens roba a tota la ciutadania prop de 33.000 milions d’euros.
Això suposa baixades automàtiques de totes pensions cada any (Índex de revalorització anual, deslligat del cost de la vida) i pèrdua d’entre un 5% i un 20% inicial en la pensió de cada nova persona pensionista a partir del 2019 (Factor de Sostenibilitat).
Això suposa una VIOLACIÓ del dret a pensions suficients i adequades.
Això suposa que Banca i Asseguradores, vegin transferits gran part dels nostres recursos públics en pensions, que actualment suposen uns 120.000 milions d’euros, als seus sistemes privats de pensions.
Això suposa instaurar el TERROR sobre la població, la qual no pot entendre com tenim més de 6 milions de persones sense treball, com tenim salaris de la majoria de les persones ocupades per sota dels 800 euros i com tenen la desvergonya i inhumanitat de dir que no existeixen cotitzacions suficients i que els ingressos són insuficients, quan ells i elles provoquen aquest “desastre”.
Això suposa que milions de persones de les generacions que van entrar o haguessin d’haver entrat al mercat de treball en la dècada dels 90 del segle passat, i suporten taxes de desocupació de fins al 57%, no tindran dret a pensió contributiva, per no tenir anys suficients de cotització i passaran a la beneficència o pensió assistencial.
Cal parar-los perquè ens volen robar el Futur
Per un sistema Públic i suficient de pensions per a Totes i Tots: Repartim el treball i repartim la riquesa
Confederació General del Treball (CGT)
>>> Materials de la campanya al web http://www.cgt.org.es/contra-el-robo-de-las-pensiones