dimecres, 11 de març del 2015

El nefast manteniment de les contractes a la jardineria municipal de Barcelona

NEFASTA PODA EN VERDUM I GUINEUETA 

Aquí teniu un exemple del mal servei que realitzen les empreses privades en el manteniment del verd de la ciutat i del poc control municipal sobre els treballs realitzats de les contractes i de les sub-contractes de les contractes
Al Parc de la Guineueta i zones adjacents està externalitzat el manteniment de les zones verdes d'aquests barris a CAN CET (empresa d'integració de persones amb discapacitat), aquest any té també el manteniment de l'arbrat d'aquests barris (Guineueta i Verdum) i han subcontractat la poda de l’arbrat a una altra empresa (Llavors Jardineria)

Els Prunus Pissardii d'aquests barris no donaran flor perquè han estat podats sense criteris jardiners (els han podat avans de la floració)


Les restes de la poda van romandre en el sòl durant 5 dies, perquè els que recollien les branques eren els treballadors de CAN CET amb mitjans molt precaris (un vehicle piaggio) i ho carregaven tot a mà. Ho transportaven a la zona de residus del parc on ho passaven a un contenidor de dos metres d'alçada llançant-ho per sobre dels seus caps.
 Les restes de poda envaint els passos de persones durant massa dies.

Els Acer negundo han sofert mutilacions innecessàries que provocaran ferides insalvables.



S'han fet talls de branques que mostren falta de professionalitat.


Aquesta palmera va ser talada perquè el morrut la hi estava devorant i va ser deixada en el terra durant més de 5 dies, el morrut va tenir temps per fugir a les palmeres veïnes. Dubtem que s'hagi incinerat com així estableix la Generalitat de Catalunya per al tractament d'aquests residus especials.
 Evidències del morrut en aquesta palmera.


Importants podes realitzades des d'escales en condicions molt precàries i incomplint les mesures de seguretat establertes, sense casc manigots antitall, etc.