dimecres, 30 de novembre del 2016

Assemblea general 24/novembre/2016

ASSEMBLEA DE TREBALLADORS
El passat dia 24/11/16 es va celebrar la segona assemblea de treballadores des de la constitució del nou Comitè d'Empresa.
Aquesta vegada es va tornar a parlar del procés d'OPO, per informar que les bases es publicaran als diaris oficials en el següent ordre: primer al BOP (Butlletí Oficial de la Província, desprès al BOE (Boletín Oficial del Estado) i finalment al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) aquesta última publicació donarà el tret de sortida del procés i obrirà el plaç per presentar les corresponents sol·licituds amb la requerida documentació. La Direcció s'ha compromès a evitar el període nadalenc a aquest procés, i de ser necessari fer la última publicació passades aquestes festes.
La novetat al respecte de les OPO's és que finalment l'empresa, en l'apartat de la prova psicotècnica, ha decidit eliminar el test de personalitat, per recomanacions del serveis jurídics de l'Ajuntament i tal com demanava el Comitè.
Pel que fa al procés de promoció interna es va informar que ja s'han publicat les llistes d'admesos de les promocions de jardiner/a-conductor/a, xofer/essa i mecànic/a.
Per les de jardiner/a encara no està publicada dita llista, segons la Direcció es degut al gran nombre de sol·licituds rebudes i que resten pendents encara de revisió.
Les bases d'encarregat/da es publicaran en breu, i es notificaran, com han vingut fent amb les anteriors, mitjançant circular interna, però de tota manera resteu pendents del blog malesherbes.blogspot.com, a on ho penjarem.
Però aquesta vegada la raó principal de la convocatòria d'assemblea, era per demanar la opinió dels treballadors en quant a la possibilitat de denunciar el Conveni Col·lectiu. Des del Comitè érem de la opinió de no denunciar, les raons de la nostra secció sindical us les vam explicar a l'assemblea i us les traslladem per escrit a continuació:
1.- El 2015 vam defensar la denúncia de conveni, ja que hi havien moltes situacions per corregir i no teníem a la vista cap procés de OPO, ni de promocions internes. Encara no érem un servei essencial i les polítiques privatitzadores encara donaven les últimes fuetades.
2.- Durant el 2016 vam aconseguir declarar el servei de jardineria com a servei essencial, el que ha permès la contractació temporal d'aquest estiu i una tassa de reposició del 100%, es a dir que permetrà recuperar els llocs de treball perduts durant el 2015 amb una OPO de 24 places de Auxiliar de Jardiner (el 2017 ens permetrà una altre d'uns 38).
3.- El tarannà de la Direcció de Recursos Humans amb puntada de peu al cul a l'Alfred Medina i el fitxatge de la Carme Melús ha permès que puguem entrar a negociar obertament i en un ambient de confiança mútua les bases de les promocions internes, de la OPO i d'altres.
4.- De cara a l'any que ve tenim que enllestir les bases de la borsa de treball resultant de la OPO, així com les bases de les borses resultants de les promocions internes que encara no s'han endegat. També haurem de vetllar pel bon funcionament de promocions i de OPO. A més tenim també el compromís de encetar la segona fase de la Normalització del Sistema Retributiu, amb el repte de la creació dels llocs de treball que es vegin necessaris, aclarir conceptes dels plusos, definir les competències de cada categoria.
5.- Tota aquesta feina ens permetrà arribar a finals del 2017 en una millor situació i havent aclarit molts temes que faran més fàcil una negociació de conveni, que serà tant necessària com desitjada per tal de configurar amb aquest nou govern un marc de relacions laborals nou i actualitzat que enforteixi el nostre servei i l'apropi a una gestió directa allunyant-nos de processos privatitzadors tan familiars.
Des de CGT seguirem treballant per recuperar els nostres drets, aconseguir unes bones relacions laborals i vetllar pel benestar dels treballadors i les treballadores, sempre analitzant cada situació per si mateixa i des d'un punt de vista crític i municipalitzador.
La teva lluita és la nostra lluita.