dijous, 12 de gener del 2017

ADHESIONS I RECOLZAMENTS

TELEASSISTÈNCIA

De sempre el col·lectiu Males Herbes hem estat donant suport i recolzament a diferents causes i lluites, recolzant accions, assistint a manifestacions, adherint-nos a manifests...

Són temps difícils i plens de reivindicació, doncs les desigualtats són cada vegada més creixents entre les persones riques i les pobres, podríem tornar a parlar i ara més que mai de Proletariat i burgesia.

Fruit d'aquestes desigualtat són les queixes i reivindicacions que es fan des del Col·lectiu de treballadores de Teleassistència, servei de vigilància i assistència que s'encarreguen de tenir cura de les nostres àvies i avis que resten als seus domicilis. 

Amb unes condicions laborals duríssimes ,patint problemes de salut laboral com estrès emocional i psíquic, lipoatròfia, jornades de 12 hores i cobrant 850€ i exposicions a patir agressions per part d'usuaris i/o familiars, pel que fa al personal que fa visites a domicili, les companyes de Teleassistència van convocar aturades parcials de 2 hores, els passats dies 13, 16 i 19. En cas que la Direcció de l'empresa continuï amb la negativa de millora de les condicions laborals, es convocaria vaga indefinida.

Per aquests motius, Males Herbes recolzem les decisions presses pel comitè d'empresa de les companyes de Teleassistència.

ENSENYAMENT

Un altra adhesió i incondicional suport és a la vaga del proper dia 18 de Gener de 2017 convocada per la secció d'Ensenyament de la CGT.

Aquí es denuncia la constant privatització del sector educatiu que està marcant la diferència entre educació privada i pública. Aquesta última patint retallades desmesurades i veient com la desviació de subvencions econòmiques va a parar l'educació privada i/o concertada. 

Aquestes retallades coma resultat donen: la manca de personal docent, falta de recursos pedagògics i l'augment de la ràtio de l'alumnat.

Un altre afegit seria el sistema de qualificacions del rendiment de les i els alumnes. Aplicat tal com marca la Llei D'Educació Catalana (LEC) i de caràcter totalment discriminatori, on reben més subvencions aquelles escoles on la mitja d'estudi dels seus alumnes ha estat superior, fomentant així la discriminació i la desigualtat social i econòmica i facilitant la creació de guetos.

Per tant recolzem totalment les reivindicacions que des de CGT ENSENYAMENT es planteja i hem decidit assistir a la manifestació del proper 18/01/2017 davant del Parlament de Catalunya, coincidint amb el dia que es debatrien els pressupostos sobre matèria d'ensenyament i desmarcant-nos així de la resta de sindicats majoritaris que plantejaven una vaga posterior a l'aprovació dels pressupostos. Plantejament que CGT no comparteix ja que, entenem que és un esforç inútil i amb carència de sentit, doncs si s'ha de fer pressió d'alguna manera i volem que ens escoltin creiem que aquesta s'ha de fer abans i no després quan el mal ja està fet, llavors només serviria per exercir "el dret a pataleta"

Doncs perquè la solidaritat és la nostra millor arma, ens unim a aquestes i a totes les altres reivindicacions que demanin acabar amb les desigualtats de tot tipus i demanin una societat més justa i igualitària.

LA TEVA LLUITA, LA NOSTRA LLUITA