dijous, 13 de setembre del 2012

Comunicat conjunt CGT-CNT-SO sobre les mobilitzacions del mes de setembre

CGT, CNT I SO CRIDEN A LES MOBILITZACIONS I JORNADES DE LLUITA CONTRA LA REFORMA LABORAL, LES RETALLADES I EL PACTE SOCIAL FINS A LA VAGA GENERAL

Les organitzacions sindicals CGT, CNT i SO creuen necessari anar més enllà dels plantejaments i propostes de la Cimera Social, apostant per mobilitzacions contundents i per la Vaga General.
Les organitzacions sindicals CGT, CNT i Solidaritat Obrera ens hem reunit a Madrid per a abordar la resposta als atacs socials i laborals contra la classe treballadora que estan impulsant els governs i les institucions europees.
Considerem que aquesta tardor serà crucial per a frenar l’ofensiva del govern i entenem que aquests atacs solament es poden parar i revertir en favor de la classe treballadora des de la mobilització social generalitzada i contundent, enfrontada radicalment a l’actual model econòmic i polític al servei de les elits empresarials i financeres.
Defensem, com organitzacions obreres, que aquesta mobilització ha de passar per la convocatòria d’una Vaga General amb capacitat real d’afectar els interessos econòmics de l’elit dirigent, convocatòria que ha d’anar més enllà de les aturades que s’han vingut convocant en els últims anys que, aïllades i sense continuïtat, estan molt lluny de poder fer front a l’ofensiva de retallades i reformes contra els nostres drets del govern i la patronal.
Rebutgem, per tant, l’així anomenada “Cimera Social”, tant en les seves absurdes aspiracions de tornar a una idealitzada situació anterior a la “crisi econòmica” així com el full de ruta plantejat des del sindicalisme institucional, que no condueix sinó a la desmobilització per la seva insistència en la defensa d’un referèndum que ja ha estat rebutjat pel govern i per la seva aposta per una inútil consulta popular que cap efecte pot tenir sobre el poder polític i econòmic, mentre es rebutgen o posterguen mesures més contundents.
Per tot això, creiem que el camí a seguir és la participació en les convocatòries de mobilitzacions i jornades que lluita que ens condueixin a la Vaga General, posant en evidència la falta de voluntat de lluita real del sindicalisme de concertació de CCOO i UGT per la seva negativa a realitzar-la.
En aquest sentit, CONVOQUEM al següent calendari de mobilitzacions:
Cridem a mobilitzar-se el pròxim 15 de Setembre però de forma clarament diferenciada del sindicalisme de la Cimera Social, defensant com alternativa, la mobilització, l’acció directa i la Vaga com eines de lluita de la classe treballadora.
Cridem també als treballadors a sumar-se a les Vagues convocades el 17 de setembre en els sectors de l’Ensenyament i el Transport Ferroviari i a participar en les mobilitzacions, accions i jornades de lluita impulsades per les nostres organitzacions en aquest dia, apostant per unir, estendre i radicalitzar les lluites en els diferents sectors.
Promovem una Jornada de Lluita el 26 de setembre en solidaritat amb la Vaga General d’Euskadi i Navarra i en defensa de la necessària convocatòria d’una Vaga d’àmbit estatal, en la que volem confluir i a la qual convidem a sumar-se a tot el sindicalisme combatiu i contrari al Pacte Social.

CGT - CNT - SO